Бъмбълби

Bumblebee

- 9/10

За филма

В разпространение от: 13.12.2018
Премиера в България: 21.12.2018
Производител: Hasbro, Allspark Pictures, Paramount Pictures
Разпространител: Форум Филм България

Спин-оф на поредицата "Трансформърс" - първи самостоятелен филм от поредицата, с историята на култовия герой Бъмбълби. Филмът е букет от емоции, в който трогателните моменти се преплитат със суровата реалност и подлагат силата на Бъмбълби на изпитание. Съдбата обаче му поднася куп изненади, които ще възпитат у героя истинска дързост и той няма да се предаде пред нищо.

През 1987 година (20 години преди събитията в първия филм от 2007 г.), Бъмбълби е намерил убежище в склад за скрап към автоморга в малко крайбрежно калифорнийско градче. Скривалището му трябва, докато бяга от тези, които искат да го заловят и изучават. Чарли Уотсън (Хейли Стайнфелд), която всеки момент ще стане на 18 и търси своето призвание и мястото си в света, го намира - ранен, счупен, с белези, съкрушен от водените битки... Чарли го съживява - заема се с ремонта и когато приключва, изненадата е огромна: това не е просто един обикновен жълт фолксваген VW Beetle, а нещо много повече!

Своеобразен филмов шедьовър, който ще ни накара да очакваме автомобилите да ни проговорят всеки момент - и който отново залага на емоционалната връзка човек – машина.

Снимките са осъществени през юли-ноември 2017 г. в Лос Анджелис и Сан Франсиско. Изпълнителни продуценти: Стивън Спилбърг, Брайън Голднър и Марк Вахрадиън.

Кастинг

Режисьор: Травис Найт
В ролите: Хейли Стайнфелд, Джон Сина, Памела Адлон, Крисчън Хъчерсън, Ванеса Рос, Рейчъл Кроу, Джон Ортиз, Джордж Лендеборг мл., Джейсън Дръкър, Кенет Чои, Аби Куин, Грейси Дизани
Сценарист: Кристина Ходсън
Продуценти: Майкъл Бей, Том ДеСанто, Лоренцо ди Бонавентура
Музика: Дарио Марианели
Оператор: Енрике Чедяк
Copyright © 2024 Dir.bg.