Бързи и яростни 9

F9: The Fast Saga

- 8.7/10

За филма

В разпространение от: 19.05.2021
Премиера в България: 18.06.2021
Производител: One Race Films, Original Film, Universal Pictures
Разпространител: Форум Филм България

"Fast & Furious 9":
Продължение на "Бързи и яростни 8" (2017 г.).

20 години след дебюта на първата част на филма, семейството на Доминик Торето се събира отново, за да се изправи пред най-страховития си противник до момента – братът на Дом, Джейкъб (Джон Сина).

Доминик Торето (Вин Дизел) е бивш престъпник и професионален уличен автосъстезател, който се е оттеглил и установил със съпругата си Лети Ортис (Мишел Родригес) и техния син. Сестрата на Дом - Миа (Джордана Брустър) се е събрала със своя партньор в живота Брайън и двете им деца. Ролята на Брайън О'Конър се изпълнява от брата на покойния Пол Уокър - Коди Уокър, който го замени в 7-ия филм (2015 г.).

Доминик Торето винаги е живял ден за ден, но откакто става баща, животът му се променя драстично. Спокойствието му обаче не трае дълго, защото - няма значение колко си бърз, - никой не може да избяга от миналото си. А когато миналото на Дом го застига с пълна сила, той трябва да се изправи срещу собствената си кръв, защото не всички роднини са семейство... Дом се изправя пред най-страховития си противник – собствения му брат Джейкъб.

За да се справи с предизвикателството и да предотврати съкрушителния план на най-опитния убиец и виртуозен шофьор, с когото се е сблъсквал досега, който също така е и негов брат, Доминик Торето ще разчита на верните си приятели, които за пореден път се отзовават за помощ - на своето семейство. Този път обаче битката ще е различна, а краят й - напълно непредвидим. Действието профучава от Лондон до Токио, от централна Америка до Единбург и от таен бункер в Азербайджан до кипящите от живот улици на Тбилиси. Стари приятели ще възкръснат, стари врагове ще се завърнат, историята ще бъде пренаписана, а истинският смисъл на семейството ще бъде поставен на изпитание.

Снимките са осъществени във Великобритания, Тайланд и Грузия през юни-ноември 2019 г.

Кастинг

Режисьор: Джъстин Лин
В ролите: Вин Дизел, Тайрийз Гибсън, Мишел Родригес, Джордана Брустър, Джон Сина, Лудакрис, Натали Еманюел, Шарлийз Терон, Хелън Мирън, Коди Уокър, Ела Уокър
Сценарист: Даниел Кейси
Продуценти: Нийл Мориц, Клейтън Таунсенд, Вин Дизел
Оператор: Стивън Уиндън
Copyright © 2024 Dir.bg.