Човекът, който уби Дон Кихот

The Man Who Killed Don Quixote

Испания, Великобритания, Франция, Португалия | 2018г | Драма , Комедия , Приключенски , Фентъзи | Официален сайт
- 7/10

За филма

В разпространение от: 19.05.2018
Премиера в България: 02.11.2018
Производител: Alacran Pictures, Amazon Studios, Entre Chien et Loup, Eurimages, Proximus, TVE, Tornasol Films, Ukbar Filmes, A24, Ocean Films
Разпространител: А Плюс Филмс

По мотиви от романа "Дон Кихот де ла Манча" (1605-1615 г.) на испанския писател Мигел де Сервантес.

Рекламният специалист Тоби (Адам Драйвър) прескача във времето между Лондон от 21 век и Ла Манча от 17 век, където Дон Кихот (Джонатан Прайс) го обърква със Санчо Панса.

Циничният рекламен директор е объркан с оръженосеца Санчо Панса от един възрастен испански обущар, който си въобразява, че е Дон Кихот. Постепенно Тоби е погълнат от този илюзорен свят и губи способността да различи фантазията от реалността. В хода на това комично и все по-сюрреалистично приключение, Тоби е принуден да се изправи срещу трагичните последици от един филм, който е направил в младите си години – филм, който завинаги е променил надеждите и мечтите на малко испанско селище.

Може ли Тоби да се промени и да си възвърне човечността? Може ли Дон Кихот да се спаси в лудостта си, без да бъде обречен на смърт? И дали любовта ще покори света?

Прожекции на CineLibri в София: 11-21.10.2018 г. (Варна - 18.10.2018 г.).

Кастинг

Режисьор: Тери Гилиъм
В ролите: Адам Драйвър, Джонатан Прайс, Олга Куриленко, Стелан Скарсгард, Роси де Палма, Джорди Мойя, Оскар Хайнада, Джейсън Уоткинс, Палома Блойд
Сценаристи: Тери Гилиъм, Тони Гризони
Продуценти: Мариела Бесуйевски, Ейми Гилиъм, Херардо Ереро, Грегоар Мелен
Музика: Роке Ваньос
По книгата на: Мигел де Сервантес
Оператор: Никола Пекорини
Copyright © 2024 Dir.bg.