Шазам!

Shazam!

- 10/10

За филма

В разпространение от: 04.04.2019
Премиера в България: 05.04.2019
Премиера на DVD: 27.08.2019
Производител: DC Entertainment, New Line Cinema, Warner Bros.
Разпространител: Александра Филмс

Всички имаме скрит супергерой в себе си, който с помощта на малко магия може да бъде изкаран наяве. В случая с Били Батсън (Ашър Ейнджъл), благорение на древен магьосник и една вълшебна дума, 14-годишният сирак може да се превръща - когато има нужда - в зрелия пораснал супергерой Шазам (Закари Ливай). По душа все още дете, макар и в изваяното тяло на истински бог, Шазам се наслаждава на своята пораснала версия като всеки типичен тийнейджър със суперсили. Може ли да лети? Дали има рентгеново зрение? Може ли да изстрелва светкавици от ръцете си (да!)? Може ли да пропусне часовете в училище?

От своя страна, 3000-годишният вълшебник Шазам (Джаймън Хаунсу) отдавна е търсил свой приемник, който да защитава Земята от силите на злото. Той намира бъдещия герой в лицето на Били и предава на момчето магическата думичка, която да го превръща в могъщ супергерой.

С помощта на своя луд по супергероите приятел Фреди (Джак Дилън Грейзър), Шазам се впуска да тества границите на своите възможности, забавлявайки се безразсъдно като дете, каквото всъщност е. Но той трябва да овладее тези суперсили бързо, за да се пребори с безумния д-р Тадеуш Сивана (Марк Стронг), олицетворение на злото. Той е хвърлил око на силите на Шазам и иска да ги притежава...

Снимките са осъществени в Канада през януари - май 2018 г.

Кастинг

Режисьор: Дейвид Сандбърг
В ролите: Закари Ливай, Марк Стронг, Ашър Ейнджъл, Джаймън Хаунсу, Джак Дилън Грейзър, Адам Броуди
Сценаристи: Хенри Гейдън, Дарън Лемки
Продуцент: Питър Сафрън
Музика: Бенджамин Уолфиш
Оператор: Максим Александр

Мултимедия

Copyright © 2024 Dir.bg.