Рокендрол (2017)

Rock´n Roll

Франция | 2017г | 123 минути | Комедия | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 15.02.2017
Производител: Les Productions du Tresor, Pathe, Caneo Films
Разпространител: Киномания 2017

Актьорът и режисьор Гийом Кане и Марион Котияр (двойка в реалния живот) играят самите себе си в тази сатира на остаряването под светлините на прожекторите.

След като младата му екранна партньорка Камий Роу заявява на Гийом, че вече въобще не е нито „куул”, нито „рокендрол”, той осъзнава че е нужно да се промени. Уютният и комфортен живот го лишава от остротата на звездния лайфстайл, който му се ще да демонстрира. Решен да докаже на Камий, че тя греши и обсебен да постигне желания имидж, Гийом стига до неподозирани крайности.

Марион, която репетира за новия филм на Гзавие Долан, сякаш не забелязва нарастващите страдания на съпруга си. Усилията му да се промени излизат от контрол, а приятелите му са безсилни да сторят каквото и да било и просто наблюдават как Гийом е на път да съсипе щастливия си семеен живот.

Неистова сатира на светския живот и неговите нелепи изисквания към публичните изяви и имиджа, изпълнена с куп френски знаменитости, филмът предлага комично смущаващ социален коментар с прямота, която уцелва право в десятката.

Прожекция на Киномания: 11.2017 г.

Кастинг

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Гийом Кане, Марион Котияр, Филип Льофевр, Жил Льолуш, Бен Фостър, Джони Холидей, Ален Атал
Сценаристи: Гийом Кане, Родолф Лога, Филип Льофевр
Продуценти: Ален Атал, Гийом Кане
Музика: Максим Нучи
Оператор: Кристоф Офенстайн
Copyright © 2024 Dir.bg.