Дора и градът на златото

Dora and the Lost City of Gold

- 9.3/10

За филма

В разпространение от: 31.07.2019
Производител: Nickelodeon Movies, Platinum Dunes, Paramount Players, Paramount Pictures
Разпространител: Форум Филм България

a.k.a. "Dora the Explorer"
Игрална версия на анимационния телевизионен сериал за деца на Nickelodeon "Дора изследователката", 2000-2015 г.

Една млада изследователка се впуска в ново приключение. Историята се развива няколко години след събитията, популярни от сериала, и ни представя порасналата Дора (Изабела Монe) - вече тийнейджърка, която се мести в големия град, за да живее заедно с братовчед си Диего (Майк Морино).
Дора прекарва по-голямата част от живота си, изучавайки необятните дебри на джунглата заедно с родителите си. Изпитала множество трудности и преминала през безброй препятствия в дивата природа, сега тя ще трябва да се впусне изцяло неподготвена в най-страшното начинание дотук - гимназията!

Но тъй като приключенията са в кръвта й, съвсем скоро й се налага да се върне обратно в познатите гори. С помощта на най-добрия си приятел маймунката Бутс, Диего - един доста необичаен обитател на джунглата и група тийнейджъри, които в началото не са особено ентусиазирани, Дора се впуска в опасна мисия, за да спаси родителите си (Ева Лонгория и Майкъл Пеня) и да разкрие загадката, която се крие зад изгубен златен град.

Лошият герой Лисанко-хитранко (Swiper the Fox) е озвучен в оригинал от Бенисио Дел Торо, маймунката Бутс е с гласа на Дани Трехо.

Снимките са осъществени в Австралия.

Кастинг

Режисьор: Джеймс Бобин
В ролите: Изабела Монe, Ева Лонгория, Майкъл Пеня, Еухенио Дербес, Темуера Морисън, Маделин Мадън, Адриана Бараса, Наташа Ристич, Майк Морино, Джефри Уолбърг
Сценарист: Никълъс Столър
Продуцент: Кристин Бър
Музика: Джон Дебни, Джърмейн Франко
Оператор: Хавиер Агиресаробе
Copyright © 2024 Dir.bg.