Животът като анимация

Life, Animated

- 0/10

За филма

В разпространение от: 23.01.2016
Производител: A&E IndieFilms, Motto Pictures, Roger Ross Williams Productions, The Orchard, Sony Pictures Home Entertainment
Разпространител: Master of Art 2018
Награди и номинации: Номинация за Оскар 2017 г. (най-добър документален филм)
Специална награда Ани 2017 г.
Награди и номинации от кинофестивали

По книгата "Life, Animated: A Story of Sidekicks, Heroes, and Autism" (2014) на американския журналист Рон Съскайнд.

На 3 години бъбривото и енергично момченце Оуен Съскайнд спира да говори и потъва в аутизъм — както изглежда, безнадеждно. Минават почти 4 години и единственият стимул, който ангажира вниманието на Оуен, са филмите на Дисни.

Тогава, един ден баща му взима една кукла — Яго, остроумния папагал от Аладин — и пита: „Какво е да съм на твое място?“ И хоп! Оуен отговаря с диалог от филма...

Забележителната история на Оуен, който намира в анимациите на Дисни път към езика и начин да разбира света. Като преплита емоционално класически сцени от филми с реалистични сцени от живота на Оуен, филмът изследва как идентифицирането със и емпатията към герои като Симба, Джафар и Ариел му помагат да разбира чувствата си и да интерпретира реалността. Красивите оригинални анимации дават форма на плодотворния диалог на Оуен с филмите на Дисни, когато той си представя как героично се справя с беди заедно с цяла банда приятели.

Въоръжен с арсенал от истории, Оуен посреща трудностите на живота на възрастен в тази трогателна приказка за съзряването.

Свързани новини

Номинации за Оскар 2017

Кастинг

Режисьор: Роджър Рос Уилямс
В ролите: Джонатан Фрийман, Джули Голдман, Гилбърт Годфрид, Рон Съскайнд, Оуен Съскайнд
Сценарист: Роджър Рос Уилямс
Продуценти: Джули Голдман, Роджър Рос Уилямс
Музика: Т. Грифин, Дилън СТарк
По книгата на: Роналд Съскайнд
Оператор: Том Бергман
Copyright © 2024 Dir.bg.