Jam Session

България, Германия | 2018г | 80 минути | Биографичен , Документален , Музикален | Официален сайт
- 10/10

За филма

В разпространение от: 16.04.2018
Производител: Филмарк, Supreme Productions, Projector
Разпространител: Master of Art 2018

Николай Иванов ОМ е човек оркестър в буквалния смисъл. Той е композитор, вокалист, свири на множество инструменти и прави различни творчески проекти с музиканти от цял свят. Живее в София и Берлин, изнася концерти на най-големите планетарни фестивали на уърлд музика. Свири и на екзотични места като пустинята на Мали. Там хората от племето догони толкова харесали неговата музика, че му предложили къща и две жени, за да остане при тях. Името му фигурира и в книгата на рекордите „Гинес“ като участник в най-високия концерт на света — на 5345 метра, в подножието на Еверест.

Николай Иванов ОМ е и художник. Рисува както голи женски тела, така и религиозни сюжети. Изографисва източноправославни храмове, но черпи вдъхновение и от далекоизточни философии и практики. Друга негова страст е реставрацията — той вдъхва нов живот на стари сгради.

Различните творчески лица на Николай Иванов ОМ са събрани в този филм, където той пътува във времето и пространството, а пътешествието му е изпълнено с музика. Неговото приключение е споделено от виртуозът на цигулката Венци Такев и световният бийтбокс шампион Скилър от сензационния проект „Балкан кханс“, както и други колоритни артисти, обединени от таланта и любовта към изкуството. За да се издигнат всички заедно високо в небето, на път към поредното вълнуващо място на планетата. И поредния jam session.

Свързани новини

Бургас Филм Фест от 20 юли

Кастинг

Режисьор: Борислав Колев
Сценарист: Мария Ландова
Продуценти: Мария Ландова, Борислав Колев
Оператор: Пламен Герасимов
Copyright © 2024 Dir.bg.