1917

Великобритания, САЩ | 2019г | 110 минути | IMAX , Военен , Драма , Исторически | Официален сайт
- 8.8/10

За филма

В разпространение от: 25.12.2019
Премиера в България: 24.01.2020
Производител: Amblin Partners, Neal Street Productions, Universal Pictures
Разпространител: Форум Филм България
Награди и номинации: 3 награди (оператор, визуални ефекти и звуков мишунг) и 7 номинации Оскар 2020 г.
2 награди (най-добър филм и най-добър режисьор) и номинация Златен глобус 2020 г.
2 награди и 7 номинации БАФТА 2020 г.
Множество награди и номинации от фестивали и асоциации на филмовите критици

В разгара на Първата световна война, двама британски войници - Скофийлд (Джордж Маккей) и Блейк (Дийн-Чарлз Чапман) - получават привидно невъзможна задача. В надпревара с времето, те трябва да прекосят вражеската линия, да навлязат дълбоко във вражеската територия и да доставят съобщение, което ще предотврати стотици войници, сред които е и родният брат на Блейк, да попаднат в смъртоносен капан, подготвен от германците, малко след като са се оттеглили към линията „Хинденбург“ по време на операция „Алберих“.

Сто години след края на тази война, Сам Мендес ни връща на фронта с епичната военна драма, като разказва забележителна, едновременно красива и жестока история за приятелство, чест и жертвоготовност и ни разкрива малко позната страна на един от най-големите и тежки военни конфликти в историята на човечеството.

Отчасти вдъхновен от разкази на дядото на Мендес, ветеран от войната, филмът ни отвежда в нейния разгар. Режисьорът ни предлага история в реално време – събитията да са пресъздадени и да протичат за зрителите със същата скорост, с която се изживяват от героите във филма.
„Всяка стъпка в това пътуване, синхронът с всеки дъх на тези мъже, е неразделна и съществена част от историята. И няма по-добър начин да разкажеш тази история, освен чрез един продължителен кадър“. Това помага на зрителите да се потопят в действието на филма и да почувстват, че са в окопите заедно с войниците.

Легендарният оператор Роджър Дийкинс добавя:
„Докато не видите филма на голям екран, не осъзнавате колко завладяващо е и как тази техника ви потапя в историята“.

Свързани новини

Сам Мендес прави филм за Първата световна война Сам Мендес ще снима нов филм - драма за Първата световна война Първи трейлър на „1917“ на Сам Мендес "Златен глобус" 2020 - номинации Тази нощ в хотел Бевърли Хилс бяха раздадени 77-ите награди „Златен глобус“ Гилдията на сценаристите обяви своите фаворити Номинации на Британската академия 2020 „1917“ превзе върха на боксофиса Номинации за наградите „Оскар“ 2020 "1917" награден за най-добър филм от професионалната гилдия „Лоши момчета завинаги“ е новият шампион в боксофиса Продължава победният ход на Уил Смит и Мартин Лорънс Наградите на Британската академия 2020 Наградите на Британската академия 2020 Продължава победният ход на „Лоши момчета завинаги“ „Паразит“ сътвори история на наградите „Оскар“ 2020 Министър Ананиев забрани киното у нас до второ нареждане Режисьорката на "Мулан" се заема с "Beautiful Ruins"

Кастинг

Режисьор: Сам Мендес
В ролите: Джордж Маккей, Дийн-Чарлз Чапман, Марк Стронг, Андрю Скот, Ричард Мадън, Клеър Дюбърк, Колин Фърт, Бенедикт Къмбърбач
Сценаристи: Сам Мендес, Кристи Уилсън-Кеърнс
Продуценти: Сам Мендес, Пипа Харис, Брайън Оливър
Музика: Томас Нюман
Оператор: Роджър Дийкинс
Copyright © 2024 Dir.bg.