Босият император

The Barefoot Emperor

Белгия, Холандия, България, Хърватия | 2019г | 98 минути | Драма , Комедия | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 06.09.2019
Премиера в България: 06.07.2020
Производител: Bo Films, Wajnbrosse Productions, Topkapi Films, Propeler Film, Арт Фест
Разпространител: Арт Фест

Помните ли как завърши „Белгийският крал” (2016) за странното пътуване на Николас III през Балканите, в което той откри себе си и видя света с очите на обикновен човек? С признанието му, че най-много се страхува от това да се окаже само пътник. Идва ред за нови необичайни събития с познатите герои, Краля (Петер ван ден Бегин) и неговите придружители, в доста по-различна… политическа обстановка.

Николас III е лишен от короната си след разпадането на Белгия. Негово величество за малко не се разделя и с живота си по време на нещастен инцидент в Сараево. Събужда се в санаториум на острова на Тито в Хърватска. Там се налага да осъзнае сериозността на промените, довели до разпадането на Европейския съюз. Той разчита на помощ от своя антураж (Люси Дебе, Бруно Жорис, Титус де Воогт), а и от една нова приятелка – очарователната гостенка Лейди Лиз (Джералдин Чаплин), за да се справи със собственото си объркване и с авторитарния директор на санаториума, доктор Ото Крол (Удо Кир).

В един момент се появява и делегация от Виена, водена от д-р Илзе фон Щрохайм (Джералдин Чаплин) начело на националистическата „Нова Европа“. Тя обявява гръмката новина, че последният белгийски крал ще стане първият император на Нова Европа. На краля му е писнало други да определят съдбата му вместо него и решава да вземе нещата в свои ръце.

Прожекция на Златна роза - Варна: 27.09.2020 г.

Кастинг

Режисьори: Петер Бросенс, Джесика Удуърт
В ролите: Петер Ван ден Бегин, Люси Дебе, Брюно Жорис, Титус де Воогт, Джералдин Чаплин, Удо Кир
Сценаристи: Петер Бросенс, Джесика Удуърт
Продуценти: Петер Бросенс, Джесика Удуърт, Борис Матич, Стефан Китанов, Мира Сталева
Copyright © 2024 Dir.bg.