Рокетмен

Rocketman

Великобритания | 2019г | 121 минути | Биографичен , Драма , Музикален | Официален сайт
- 8.3/10

За филма

В разпространение от: 16.05.2019
Премиера в България: 31.05.2019
Производител: Marv Films, New Republic Pictures, Rocket Pictures, Paramount Pictures
Разпространител: Форум Филм България
Награди и номинации: Оска 2020 г. (за песен - Елтън Джон и Бърни Топин)
2 награди и номинация Златен глобус 2020 г.
4 номинации БАФТА 2020 г.

Историята на Елтън Джон (в ролята - Тарън Еджъртън) от времето му на дете-чудо в Музикалната академия през повече от половинвековното му музикално партньорство с текстописеца Бърни Топин (Джейми Бел).

"Рокетмен" е личната история на несравнимия певец, композитор и шоумен Реджиналд Кенет Дуайт - неподправена и откровена рокендрол музикална фантазия, която разказва житейската история на Елтън Джон в годините, когато той прави големия си пробив на сцената. Заглавието на филма е вдъхновено от едноименния му хит и прави аналогия с кариерата и шеметното му издигане към звездния небосклон. Проследява се неговият фантастичен път и трансформация от срамежливо, свирещо на пиано дете до международната екстравагантна суперзвезда.

Момче от малък град става една от най-ярките и иконични фигури в попкултурата. Историята е разказана на фона на най-известните и обичани песни на Елтън Джон - в изцяло нов аранжимент и в изпълнение на актьора Тарън Еджъртън, който не просто влиза в ролята на легендарния артист, но и придава съвсем нов заряд на творчеството му.

Ричард Мадън е в ролята на първия мениджър на Елтън Джон - Джон Рийд, а Брайс Далас Хауърд играе майка му - Шийла Айлийн (1925-2017).

Снимките са осъществени през август - ноември 2018 г.

Свързани новини

„Бохемска рапсодия“ покори България, рекорден бокс офис Наградите „БАФТА“ 2019 Няколко избрани заглавия от Кан 2019 Публика на крака и овации в Кан за "Рокетмен" и Елтън Джон Филм и за Бой Джордж Елтън Джон и Тарън Еджъртън против цензурирането на "Рокетмен" в Русия „Годзила: Кралят на чудовищата“ превзе боксофиса Декстър Флечър режисира „Шерлок Холмс 3“ Тарън Еджъртън поема щафетата от Хю Джакман за Върколак Пол Маккартни подготвя песни за мюзикъл Кан обяви 2019 селекцията си Нов филм за Kingsman ще завърши трилогията Задава се филм за Би Джийс "Златен глобус" 2020 - номинации Тази нощ в хотел Бевърли Хилс бяха раздадени 77-ите награди „Златен глобус“ Номинации на Британската академия 2020 Номинации за наградите „Оскар“ 2020 Приятни и неприятни изненади след номинациите за Оскар „Паразит“ сътвори история на наградите „Оскар“ 2020 Кражба и любов в римейк на „Светецът“

Кастинг

Режисьор: Декстър Флечър
В ролите: Тарън Еджъртън, Брайс Далас Хауърд, Ричард Мадън, Джейми Бел, Стивън Макинтош, Джема Джоунс, Тейт Донован, Стивън Греъм, Хариет Уолтър
Сценарист: Лий Хол
Продуценти: Елтън Джон, Лорънс Бендър, Дейвид Рийд, Матю Вон
Музика: Матю Марджисън
Оператор: Джордж Ричмънд
Copyright © 2024 Dir.bg.