Escape Room: Играй или умри

Escape Room

САЩ | 2019г | 100 минути | 4DX , Екшън , Трилър , Хорър | Официален сайт
- 6.2/10

За филма

В разпространение от: 03.01.2019
Премиера в България: 11.01.2019
Премиера на DVD: 11.12.2019
Производител: Original Film, Sony Pictures
Разпространител: Александра Филмс

При обстоятелства извън техен контрол, шестима непознати трябва да използват целия си интелект, за да оцелеят. Ако не разгадаят ключовете - умират.

Оказвате се в една стая – без прозорци и само с една врата, която е заключена. Безумецът, който ви е заключил тук, е създал поредица от дяволски хитри и трудни загадки, които ако бъдат решени в правилния ред, ще ви осигурят ключ към вашето освобождение. И за да направи нещата още по-трудни, той е поставил тиктакащ часовник, според който разполагате с един час, за да разрешите пъзела и да избягате... или да се сблъскате с последствията.

Това, което звучи като филм на ужасите, всъщност е едно от най-разрастващите се забавления в света: феноменът escape room (стая за бягство). Въоръжени единствено със своя ум – и с различните способности на хората в стаята с вас – играчите трябва да разбиват кодове, да дешифрират загадки и да отключват скрити сейфове възможно най-бързо. Всяка стая има тайно условие, като играчите трябва да работят в екип и да се забавляват заедно.

Всички герои във филма са решили да преминат през изпитанията на стаята за бягство – и те ще установят, че съществува тайна, която ги свързва. Всички те сами са избрали да бъдат тук, не са били отвлечени или принудени да участват. Въпреки това те получават повече, отколкото са очаквали. Докато героите разрешават загадки, които са част от преживяването, те се изправят пред един по-голям пъзел за разрешаване: защо всеки от тях е решил да участва.

Снимките са осъществени в ЮАР през декември 2017 - януари 2018 г.

Кастинг

Режисьор: Адам Робител
В ролите: Тайлър Лабийн, Дебора Ан Уол, Тейлър Ръсел, Ник Додани, Адам Робител, Джей Елис
Сценаристи: Браги Шут, Марая Мелник
Продуценти: Ори Мармър, Нийл Мориц
Музика: Джон Кери, Брайън Тайлър
Оператор: Марк Спайсър
Copyright © 2024 Dir.bg.