Урагана

The Hurricane

- 7/10

За филма

В разпространение от: 29.12.1999
Премиера на видео: 04.10.2000
Производител: Azoff Entertainment, Beacon Pictures, Universal Pictures
Награди и номинации: Номинация за Оскар 2000 г. (Дензъл Уошингтън)
“Златен глобус” 2000 г. и две номинации
"Сребърна мечка" от Берлин 2000 г. (Дензъл Уошингтън), номинация за Златна мечка (Норман Джуисън)

По автобиографията "he Sixteenth Round: From Number 1 Contender To #45472" от 1974 г. на американския боксьор Рубин Картър и по книгата "Lazarus and the Hurricane: The Freeing of Rubin "Hurricane" Carter" от 1991 г. на Сам Чейтън и Тери Суинтън.

Историята на Урагана, популярна по целия свят от едноименния хит (1975 г.) на Боб Дилън, се разказва и в тази незабравима сага. Рубин Картър-Урагана (Дензъл Уошингтън) е горд и многообещаващ боксьор, който е несправедливо обвинен в жестоко престъпление. Той остава зад решетките, забравен от всички, почти две десетилетия...

Последният лъч на надежда за Картър са малка група поддръжници, които полагат неимоверни усилия и твърдо отказват да прекратят борбата си за свободата му.

Благодарение на блестящия актьорски състав, този забележителен филм разказва действителната история за победата на един шампион и за триумфа на човешкия дух.

Кастинг

Режисьор: Норман Джуисън
В ролите: Дензъл Уошингтън, Дебора Ънгър, Лив Шрайбър, Джон Хана, Дан Хедая, Деби Морган, Кланси Браун, Род Стайгър, Марша Бенет
Сценаристи: Дан Гордън, Армян Бърнстийн
Продуценти: Армян Бърнстийн, Норман Джуисън
Музика: Кристофър Янг
По книгата на: Рубин Картър, Сам Чейтън, Тери Суинтън
Оператор: Роджър Дийкинс
Copyright © 2024 Dir.bg.