Загубеният Йети

Abominable

САЩ, Китай | 2019г | 92 минути | 3D , Анимация , Комедия , Приключенски | Официален сайт
- 8.5/10

За филма

В разпространение от: 13.09.2019
Премиера в България: 27.09.2019
Производител: DreamWorks Animation, Pearl Studio, Universal Pictures
Разпространител: Форум Филм България

Митичният магически Йети трябва да се завърне в семейството си. Великолепният мъник ни повежда към неочаквани приключения през 3000 километра - от улиците на Шанхай до величествените върхове на Хималаите в разказ за силата на приятелството, вярата в успеха и вълшебствата, които съществуват, стига да повярваш в тях.

Йи (Yi, озвучена в оригинал от американската актриса и певица Клоуи Бенет, на български - от Дивна Станчева) е свободолюбиво 16-годишно момиче. Като всеки тийнейджър последното нещо, което иска, е да прекарва време с баба си и майка си. Покривът на сградата, в която живее, е любимото й място за уединение, където остава сама с мечтите си да обиколи света.

Една вечер усамотението й е нарушено от появата на бебе йети с огромни размери, намерило подслон на същия този покрив. Привидно уплашен и търсещ единствено близост и разбиране, малкият йети се превръща в нейна слабост, а идеята той да се върне на мястото, на което принадлежи, става нейна мисия.

Така започва шеметното приключение на Йи и нейните щури приятели Джин и Пенг. Те кръщават странното създание Еверест и се впускат в главозамайващо търсене на неговите корени, за да го върнат отново при семейството му на най-високата точка на Земята - страховитите снежни капани на величествените Хималаи. За да завършат мисията си успешно обаче, тримата приятели винаги трябва да са на една крачка пред д-р Бърниш – богат и властен човек, който има намерение да залови магическото същество с помощта на помощничката си д-р Зара. Дали ще се справят и какво ще им коства това?

Трогателен разказ, изпълнен с вълшебства и препятствия, за приятелството, за смелостта и търсенето на пътя към вкъщи и към доброто. Ий постоянно преоткрива себе си и търси красотата във всичко. И кое е по-трудно за покоряване - най-високият връх в света или собствените страхове.

Оператор: Робърт Едуард Крофърд.
(дублиран на български език)

Кастинг

Режисьори: Джил Кълтън, Тод Уайлдърман
Сценарист: Джил Кълтън
Продуценти: Сюзан Бирги, Пейлин Чоу, Дейв Полски
Музика: Рупърт Грегсън-Уилямс
Озвучен на български от: Дивна Станчева, Никола Божилов, Владимир Зомбори, Василка Сугарева, Петя Абаджиева, Петър Върбанов, Елена Русалиева, Христо Чешмеджиев
Озвучен от: Клоуи Бенет, Албърт Цай, Тендзин Трейнор, Еди Изард, Сара Полсън, Цай Чин, Мишел Уонг, Джеймс Хонг, Тревър Девал
Copyright © 2024 Dir.bg.