Дъщерята на полка

La fille du régiment

САЩ | 2019г | 155 минути | Музикален , Опера | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 07.02.2019
Производител: The Metropolitan Opera
Разпространител: Cinema City

Мексиканският тенор Хавиер Камарена е един от ярките изпълнители на партията на Тонио, за която италианският композитор Гаетано Доницети е подготвил (1840 г.) сериозно предизвикателство – девет високи „до“ само в една-единствена ария, превърнала се във визитна картичка на творбата и в една от най-сложните арии за тенор.

В ролята на „дъщерята на полка“ Мари е харизматичната южноафриканка Прити Йенде. Двамата с Камарена се впускат във виртуозни белкантови фойерверки, които винаги карат публиката да избухва във възторг.

Историята за младо момиче, намерено на бойното поле като бебе и осиновено от цял военен полк, придобива ту комични, ту лирични краски, когато Мари среща за първи път любовта, а междувременно се разкрива истинската й самоличност.

Постановката на режисьора Лоран Пели е направена с чувство за хумор и много въображение. Действието е пренесено по време на Първата световна война. Шантал Тома пресъздава планините на Тирол от географски карти на Европа, които се превръщат във фон на действието. А музиката на Доницети не оставя нито героите да бездействат, нито публиката да скучае.

Шедьовърът на Доницети се е превърнал в еталон за комична опера.

Прожекции в Cinema City: 02. и 13.03.2019 г.

Кастинг

Режисьор: Лоран Пели
В ролите: Прити Йенде, Хавиер Камарена, Стефани Блайт, Маурицио Мураро
Музика: Гаетано Доницети
По книгата на: Жюл-Анри Верноа, Жан-Франсоа Баяр
Диригент: Енрике Мацола
Copyright © 2024 Dir.bg.