Заслепен от светлината

Blinded by the Light

Великобритания | 2019г | 114 минути | Биографичен , Драма , Комедия | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 09.08.2019
Производител: Bend It Films, Ingenious Media, Levantine Films, Rakija Films, New Line Cinema, Warner Bros.
Разпространител: Александра Филмс

По мемоарната книга "Greetings from Bury Park" (2007 г.) на британския журналист от пакистански произход, документалист и водещ Сарфраз Манзур.

Музиката ни вдъхновява, помага ни да разберем себе си и реалността, която ни заобикаля... 16-годишният британо-пакистански младеж Джавид (Вивайк Калра) израства през 80-те години в Англия с музиката на своя идол - Брус Спрингстийн.

1987 година, министър-председател е Маргарет Тачър. Джавид живее в Лутън. Баща му наскоро е съкратен от работа, а в квартала има скинхедс. В тази трудна обстановка тийнейджърът иска да стане писател - нещо, което и баща му не разбира и не одобрява...

Когато приятел му подарява няколко касети на американеца Брус Спрингстийн, Джавид се променя завинаги. Работническите химни и утвърждаващи текстове сякаш са написани за него и го окуражават да намери собствения си глас, да въстане срещу расизма и да се противопостави на закостенелите възгледи на родителя си.

Заглавието на филма е по едноименната песен на Спрингстийн от дебютния му албум, излязъл през 1973 г.

Кастинг

Режисьор: Гуриндер Чада
В ролите: Вивайк Калра, Ерън Фагура, Нел Уилямс, Кулвиндер Гир, Мийра Ганатра, Дийн-Чарлз Чапман, Хейли Атуел, Сали Филипс
Сценаристи: Пол Майеда Бърджис, Гуриндер Чада, Сарфраз Манзур
Продуценти: Джейн Баркли, Гуриндер Чада, Джамал Даниел
Музика: А. Р. Рахман
По книгата на: Сарфраз Манзур
Оператор: Бен Смидард
Copyright © 2024 Dir.bg.