Бързи и яростни 10

Fast X

- 8/10

За филма

В разпространение от: 17.05.2023
Премиера в България: 19.05.2023
Производител: Original Film, Universal Pictures
Разпространител: Форум Филм България

a.k.a. "Fast & Furious 10":

Появява се нов злодей (в ролята - Джейсън Момоа) и още нови персонажи (Бри Ларсън, Рита Морено). Доминик Торето и семейството му се изправят пред най-страшния си противник до момента...

В продължение на много мисии, когато всички шансове са били срещу тях, Дом и екипа му са надхитрявали и надвивали всеки противник на пътя им. Сега обаче те се изправят срещу нещо различно: от сенките на миналото изплува ужасяваща заплаха, която е движена само и единствено от желанието за кърваво отмъщение – заплаха, която е твърдо решена да унищожи всичко, което Дом обича.

В "Бързи и яростни 5: Удар в Рио" (2011), Дом и приятелите му отстраняват страховития бразилски наркобос Ернан Рейес и разрушават империята му в Рио де Жанейро. Това, което те не знаят е, че синът на Рейес – Данте – става свидетел на всичко и прекарва следващите 12 години в съставянето на план, Дом да плати най-високата цена за деянието си.

Данте разпръсква семейството на Дом от Лос Анджелис до катакомбите на Рим, от Бразилия до Лондон и от Прага до Антарктика. Изграждат се нови и неочаквани съюзи, а стари противници отново излизат на сцената. Всичко обаче се променя, когато Дом открива, че 8-годишният му син е най-голямата мишена на отмъщението на Данте.

Сред новите попълнения са Джйсън Момоа като страховития Данте Рейес, Бри Ларсън като Тес (подвизаващ се в нелегалност представител на Агенцията), Алън Ричсън като новия директор на Агенцията (който не е особено голям почитател на Дом и екипа му, за разлика от неговия предшественик г-н Никой), Даниела Мелкиор като уличен състезател от Бразилия (споделяща силна връзка с миналото на Дом) и Рита Морено като Лейса Торето (бабата на Дом, Джейкъб и Мия).

Снимките са осъществени през април-август 2022 г. в Португалия, Италия и Великобритания.

Кастинг

Режисьор: Луи Летерие
В ролите: Вин Дизел, Мишел Родригес, Джейсън Момоа, Шарлийз Терон, Бри Ларсън, Алън Ричсън, Хелън Мирън, Скот Истууд, Рита Морено, Джордана Брустър, Даниела Мелкиор, Тайрийз Гибсън, Крис 'Лудакис' Бриджис, Джон Сина, Сун Канг
Сценаристи: Джъстин Лин, Дан Мазо
Продуценти: Джъстин Лин, Нийл Мориц
Музика: Брайън Тайлър
Оператор: Стивън Уиндън
Copyright © 2024 Dir.bg.