Анализирай онова

Analyze That

САЩ, Австралия | 2002г | 95 минути | Комедия , Криминален | Официален сайт
- 5/10

За филма

В разпространение от: 06.12.2002
Премиера в България: 07.02.2003
Премиера на видео: 17.09.2003
Премиера на DVD: 17.09.2003
Производител: Warner Bros. Pictures
Разпространител: Александра Филмс
Разпространител DVD: Александра видео

Терапията продължава...

Новият филм на Харолд Реймис ни среща с вече познатите гангстер и психоаналитик, които доста често (макар и неволно) разменят местата си - единият се учи да удря, а другият да мисли позитивно. Продължението е почти толкова смешно, но още по-изобретателно от първия филм.

Пол Вити (Робърт Де Ниро) излиза от затвора под попечителството на своя психолекар Бен Собъл (Били Кристъл), който се нагърбва с нелеката задача да му намери почтена работа. Самият д-р Собъл се намира “в процес” на страдание - криза причинена от смъртта на баща му, когото всъщност не е обичал…

Интригата около един мистериозен обир подпомага хумора, съдържащ се в отношенията между Пол и Бен и се превръща в претекст за множество бурлескови ситуации. Най-смешните сред тях са съсредоточени около странната двойка лекар-пациент - и двамата изпаднали в криза на средната възраст.

Жизнерадостната режисура и чудесната актьорска игра (в това число на Джо Витерели като неподражаемия чешит Желето), позволяват на зрителя да прекара приятни моменти, откривайки нови, още по-забавни главоблъсканици по темата с анализирането на това-онова.

Кастинг

Режисьор: Харолд Реймис
В ролите: Били Кристъл, Робърт Де Ниро, Кати Мориарти, Лиса Кудроу, Джо Витерели, Антъни ЛаПалия
Сценаристи: Питър Стайнфелд, Харолд Реймис, Питър Толан
Продуценти: Джейн Розентал, Пола Уайнстийн
Музика: Дейвид Холмс
Оператор: Елън Кюрас
Copyright © 2024 Dir.bg.