Клетниците

Les Misérables

Франция | 2019г | 102 минути | Драма , Криминален | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 15.05.2019
Производител: Srab Films, Rectangle Productions, Lyly Films, Le Pacte
Разпространител: Beta Film

Франция е спечелила световната купа по футбол през юли 2018 г. Лятото е в разгара си. Денят може и да е хубав. Експлозивният дебют на Ладж Ли започва в Монфермей – същото парижко предградие, където се развива част от действието на романа на Виктор Юго за отхвърлените от обществото. Век и половина по-късно, Ли оплита нишки на великия писател в своя модерен поглед към революцията срещу една прогнила система.

С напрегнат ритъм, филмът ни въвежда сред няколко групи, считащи този квартал за свой дом, сред които местните младежи, водени от Исса, и трима полицаи от криминалния отдел. Най-новият по тези улици е ченгето Стефан. Докато цивилните му колеги Крис и Гвада предпочитат да се правят на каубои, той гледа на работата си сериозно. Бързо и насилствено пътищата им се пресичат с тези на Исса и Стефан научава, че обичайните правила не важат. Той просто трябва да се адаптира, и то на всяка цена.

Заснет в самия квартал Монфермей, филмът използва доста непрофесионални актьори. Във времена на нарастващ национализъм и крайнодесни политици във Франция, филмът отеква с актуалните си теми, тъй като той далеч не е просто портрет на една общност, а задълбочено проучване на състоянието на една нация на ръба.

Прожекции на Киномания - София: 18.-28.11.2019 г.

Кастинг

Режисьор: Ладж Ли
В ролите: Исса Перика, Стив Тианчо, Джебрил Сонга, Флора Волпелиер, Жан Балибар, Дамиен Бонар, Алексис Маненти
Сценаристи: Джордано Джедерлини, Алексис Маненти, Ладж Ли
Продуценти: Кристоф Барал, Туфик Аяди
Оператор: Жюлиан Пупар
Copyright © 2024 Dir.bg.