Баща

Otac

Сърбия, Франция, Германия, Словения, Хърватия, Босна и Херцеговина | 2019г | 120 минути | Драма | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 22.02.2020
Производител: Film House Bas Celik, Arte France Cinema
Разпространител: 24 София Филм Фест 2020

"Father":

Съдбата на беден работник, чиито две деца са отнети от социалните служби. Те са изпратени в приемно семейство, след като в резултат на тежки житейски обстоятелства съпругата му извършва акт на отчаяние.

Малък град в Сърбия. Никола е работник и баща на две деца, който е принуден да ги предаде на социалните служби, след като бедността и гладът принуждават неговата съпруга да извърши акт на отчаяние.

Докато бащата успее да осигури подходящи условия за възпитанието на децата, те са изпратени в приемно семейство. Въпреки неимоверните усилия на Никола и няколкото обжалвания, началникът на социалната служба отказва да върне децата, а ситуацията изглежда безнадеждна.Тогава Никола разбира, че в местната администрация е възможно да съществува корупция и решава да прекоси пеш Сърбия, за да се обърне направо към министерството в Белград. Напук на всичко и тласкан от любовта и отчаянието, бащата отказва да се откаже от правосъдието и правото да отгледа децата си.

„Реших да направя филм за човек, който няма лукса като нас да мисли за етичните проблеми. Той има само едно нещо, което трябва да направи: да оцелее“.
Сърдан Голубович

Прожекция на София Филм Фест: март 2020 г.

Кастинг

Режисьор: Сърдан Голубович
В ролите: Милан Марич, Милица Яневски, Горан Богдан, Борис Исакович, Нада Саргин, Мухарем Хамзич
Сценаристи: Огньен Свиличич, Сърдан Голубович
Продуценти: Даниел Хочевар, Седомир Колар, Борис Матич, Лана Матич, Йелена Митрович
Музика: Марио Шнайдер
Оператор: Александар Илич
Copyright © 2024 Dir.bg.