Честен крадец

Honest Thief

САЩ | 2020г | 99 минути | 4DX , IMAX , Екшън , Криминален , Трилър | Официален сайт
- 9.8/10

За филма

В разпространение от: 03.09.2020
Премиера в България: 09.10.2020
Производител: Briarcliff Entertainment, Dreadnought Films, Ingenious Media, Open Road Films
Разпространител: bTV Studios

Том (Лиъм Нийсън) може да бъде описан по много начини, но две определения му прилягат най-точно - прословут крадец и наскоро осъзнал се романтик. Задигнал е 9 милиона долара от 12 банки в малки градчета в 7 щата и е успял да запази самоличността си в тайна, но чувствата му към Ани (Кейт Уолш) го вдъхновяват да поправи грешките от миналото и да остави зад гърба си престъпния живот. Макар винаги да е работил почтено и прецизно, извършвайки само и единствено банкови обири без никакво насилие, той не желае връзката му с Ани да се гради на лъжи.

Ето защо Том решава да се предаде на ФБР и да им предаде парите, които е откраднал, в замяна на споразумение с прокуратурата и чисто досие. Когато се обажда в офиса на ФБР в Бостън, агентите Бейкър (Робърт Патрик) и Майърс (Джефри Донован) решават, че някой се шегува с тях. В крайна сметка изпращат младшите агенти Нивънс (Джай Кортни) и Хол (Антъни Рамос) да проверят за какво точно става дума. Двамата с изненада установяват, че Том е напълно сериозен и виждат в откраднатите от него пари златна възможност за собственото си облагодетелстване.

Така започва игра на котка и мишка. Том ще трябва да се върне към старите си навици, ако иска да остане жив... Добро и зло се преплитат, но накрая винаги надделява любовта.

Снимките са осъществени през ноември 2018 г.

Кастинг

Режисьор: Марк Уилямс
В ролите: Лиъм Нийсън, Кейт Уолш, Джай Кортни, Антъни Рамос, Джефри Донован, Робърт Патрик
Сценаристи: Стив Олрич, Марк Уилямс
Продуценти: Крейг Чапман, Чарли Дорфман, Марк Уилямс
Музика: Марк Айшъм
Оператор: Шели Джонсън
Copyright © 2024 Dir.bg.