Лука

Luka

Белгия, Италия, Нидерландия, България, Армения | 2023г | 94 минути | Драма , Фантастика | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 28.01.2023
Производител: Bo Films, Krater Films, Арт Фест, Films Boutique, Beluga Tree, Palosanto Films, Volya Films, Dokino
Разпространител: 27 София Филм Фест 2023

(черно-бял)
По романа "Il deserto dei Tartari" ("Татарската пустиня", 1940 г.) на италианския писател, поет, художник и журналист Дино Будзати.

Лука (Йонас Смълдърс) е млад войник, който жадува да се впусне в битка и попада в изолирана крепост. В нея отряд мъже напразно очаква атаките на тайнствен враг, защитавайки остатъците от цивилизацията...

„Филмът пренася действието на историята в бъдещето, в обрулена от ветровете пустош, резултат от небрежността ни към климатичните промени. Героите съществуват в плен на илюзии и времето доказва тяхната абсурдност. Гладът на Лука за война и кръв постепенно се уталожва – той е омагьосан от форт Кайрос и приятелството с двама от събратята му по оръжие. Връзката помежду им носи светлина и топлина в техния безрадостен свят, но предстои трагичен обрат.
Един огромен недовършен язовир в Сицилия и удивителните склонове на Етна са перфектната сцена, на която се разиграва действието“.
Джесика Удуърт

Прожекции на София Филм Фест: 25.03.2023 г.

Кастинг

Режисьор: Джесика Удуърт
В ролите: Джералдин Чаплин, Йонас Смълдърс, Ян Беевут, Самвел Тадевосян, Джанго Шривънс, Бруно Жорис, Сам Лоувик, Валентин Ганев
Сценарист: Джесика Удуърт
Продуценти: Петер Бросенс, Джесика Удуърт
Музика: Техо Теардо
По книгата на: Дино Будзати
Оператор: Виржини Сурдеж
Copyright © 2024 Dir.bg.