Елфи в кухнята: Печено-сторено!

Die Heinzels - Rückkehr der Heinzelmännchen

Германия | 2019г | 78 минути | Анимация , Детски , Екшън , Комедия , Семеен | Официален сайт
- 2.5/10

За филма

В разпространение от: 30.01.2020
Премиера в България: 27.05.2022
Производител: Akkord Film Produktion, TOBIS Film, ZDF, Solamedia
Разпространител: Про Филмс

"A Piece of Cake" a.k.a. "Elfkins - Baking a Difference":

Легендарните елфи от Кьолн са били някога джуджета, тайно помагащи през нощта на занаятчиите - но преди 200 години са били прогонени от злата жена на един шивач. Оттогава живеят под земята и се крият от горния свят, избягвайки всякакъв контакт с „неблагодарните и зли“ човеци. Сега те се завръщат!

Един ден на щурата елфка Елфи й писва от тясното пространство и несбъднатите мечти. Заедно с двамата си спътници, елфите Кип и Бък, тя отива на повърхността, за да търси съдбата си. След изпълнени със смях приключения, нарастващото приятелство на Елфи с на пръв поглед киселия готвач Тео ще й припомни за истинското призвание на елфите: да помагат на другите!

Когато един ден несръчната и щура Елфи (озв. от Елена Грозданова) решава да преследва мечтите си, бягайки от скрития свят на елфите, тя се сблъсква с проблемите на света на хората. Заедно с двамата си спътници Кип и Бък (Александър Хаджиангелов и Веселин Петров), тя успява да помогне на майстор сладкаря Тео (Росен Пенчев), който е на път да загуби любимата си сладкарница.

Дублиран на български език.

Прожекция във ФКЦ-Варна, Световен фестивал на анимационния филм: 12.09.2021 г.

Кастинг

Режисьор: Уте фон Мюнхов-Пол
Сценарист: Ян Щратман
Продуцент: Дирк Байнхолд
Музика: Алекс Комлев
Озвучен на български от: Елена Грозданова, Росен Пенчев, Веселин Петров, Александър Хаджиангелов, Георги Стоянов, Ангелина Русева, Бернарда Береану, Виктор Иванов, Георги Спасов, Лазара Златарева, Лидия Вълкова, Станислав Пищалов, Татяна Захова
Copyright © 2024 Dir.bg.