Хелоуин: Краят

Halloween Ends

САЩ, Великобритания | 2022г | 111 минути | 4DX , IMAX , Трилър , Хорър | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 12.10.2022
Премиера в България: 14.10.2022
Производител: Blumhouse Productions, Rough House Pictures, Trancas International Films, Miramax, Universal Pictures
Разпространител: Форум Филм България

13-и последен филм от франчайза "Хелоуин". 45 години след оригиналния филм на Джон Карпентър, хорър поредицата достига епичната си и ужасяваща кулминация. Лори Строуд и въплъщението на абсолютното зло Майкъл Майърс се изправят лице в лице във финален сблъсък, физически и психологически; само един от тях ще оцелее - но кой?

Действието се развива четири години след събитията в "Хелоуин убива" (2021) и оттогава никой не е чувал и виждал Майкъл Майърс. Лори Строуд живее с внучката си Алисън и пише мемоарите си. След като позволява духът на Майкъл да диктува и определя реалността й в продължение на десетилетия, тя най-накрая е решила да се освободи от страха и гнева и да прегърне живота.

Но когато младият Кори Кънингам е обвинен в убийството на момче, на което е бил бавачка, започва вълна от насилие и ужас, които ще принудят Лори най-накрая да се изправи срещу злото, което не може да контролира и веднъж завинаги да сложи край.

Филмът отново ще ни отведе в най-мрачните кътчета на човешката душа и съзнание, за да ни разкрие по различен и оригинален начин ужасяващите форми на насилието и ефектa му върху хората като общество и индивиди - насилието, оставящо неизлечим белег в живота на хората и близките им.

"Филмът ще бъде много по-интимен от предишните два. В него няма много игрички, остроумия и радост от реверанси към миналото. От известна гледна точка, „Хелоуин: Краят“ е филм за порастването и е много различен като тон. Именно това ме вълнуваше най-много – трите части, по които работих, да бъдат много различни една от друга. Всички те отдават почит на Карпентър, без умишлено да подражават на стила му."
Дейвид Гордън Грийн

Снимките са осъществени през януари-март 2022 г. и през юни 2022 г.

Кастинг

Режисьор: Дейвид Гордън Грийн
В ролите: Джейми Лий Къртис, Анди Матичак, Ник Касъл, Джеймс Джуд Кортни, Ник Лорънс
Сценаристи: Дейвид Гордън Грийн, Кристофър Бърниер, Дани Макбрайд
Продуценти: Малек Акад, Джейсън Блъм, Бил Блок
Музика: Джон Карпентър
Copyright © 2024 Dir.bg.