Привидения в къщата

Haunted Mansion

- 4/10

За филма

В разпространение от: 26.07.2023
Премиера в България: 28.07.2023
Производител: Rideback, Walt Disney
Разпространител: Форум Филм България

Мистерия, вдъхновена от едноименната обичана атракция в Дисниленд.
Майка и нейния син наемат колоритен екип от „експерти“ по духове, за да им помогнат да изчистят старо имение от свръхестествени натрапници. Това, което ще открият, е: домът е там, където са привиденията!

В опит да започнат живота си начисто, самотната майка Габи (Росарио Доусън) и 9-годишният й син Травис (Чейс Дилън) се местят в огромно имение в Ню Орлиънс, което закупуват на изненадващо достъпна цена и много скоро разбират защо. Къщата е обитавана от сприхави духове, които не са никак доволни от появата на новите обитатели.

Отчаяни, Габи и Травис се свързват със свещеник, овдовял учен (който се изявява като неуспешен експерт по паранормални явления), екстрасенс (от най-стария френски квартал на града) и раздразнителен историк. С тяхна помощ семейството се надява да направи „екзорсизъм“ на къщата, а резултатът е колкото страшен, толкова и смешен.

Продукцията впечатлява както с уникалната си атмосфера и тънкия баланс между забавното и страховитото, така и с изключителен актьорски състав. Режисьорът преди години е работил в Дисниленд и познава отлично най-добрите страни на атракциона и това, което го прави толкова популярен сред хората.

Снимките са осъществени през октомври 2021 - февруари 2022 г.

(дублиран и субтитриран на български език)

Кастинг

Режисьор: Джъстин Симиен
В ролите: Росарио Доусън, Тифани Хадиш, Дани ДеВито, Оуен Уилсън, ЛаКийт Стенфилд, Ричард Наш, Джейми Лий Къртис, Джаред Лето, Уинона Райдър, Чейс Дилън
Сценарист: Кейти Диполд
Продуценти: Джонатан Айрик, Дан Лин, Бригъм Тейлър
Музика: Крис Бауърс
Оператор: Джефри Уолдрън
Copyright © 2024 Dir.bg.