Бащата на булката

Father of the Bride

- 0/10

За филма

В разпространение от: 16.06.2022
Производител: Plan B Entertainment, LD Entertainment, Warner Bros.
Разпространител: HBO Max

По едноименния роман (1949 г.) на американския писател и журналист Едуард Стрийтър.

Една искряща история за семейството и неговите неразрушими връзки, която илюстрира изненадващите и забавни начини, по които сърцето може да се адаптира в името на любовта.

Били (Анди Гарсия) и Ингрид (Глория Естефан) са изненадани, когато голямата им дъщеря София (Адриа Архона) се прибира вкъщи в Маями. Още по-голяма изненада е, че пристига с годеника си Адан (Диего Бонета) и обявява решението им да се оженят възможно най-скоро и да се преместят да живеят в Мексико.
Новината идва в момент, в който Били и София са събрали смелост да споделят на децата си, че искат да се разделят, но в името на щастието на София преценяват да отложат обявяването на решението си и да изиграят влюбена двойка в полза на семейството.

Старомодният Били отначало се противопоставя на всички идеи за сватбата, но в крайна сметка отстъпва, стига мнението му като баща на булката да има най-голяма тежест във всички решения в подготовката. Известен архитект и глава на семейство, Били има усещането, че неговите успехи му дават правото да решава – все пак той е уважаван човек и заслужава това.

Същото обаче може да се каже и за не по-малко упорития баща на Адан, Ернан (Педро Дамиан), който пристига в града със собствените си традиции и семейна гордост. И двамата бащи са твърдо решени да бъдат водещата фигура в организацията на тържеството. Това довежда до игра на гордост за надмощие и сблъсък на културни възприятия и традиции, а семействата им трябва да заемат страна. Изпитанията за добрите семейни взаимоотношения се развиват стремглаво - като пътуването с влакче в увеселителен парк и надпревара към олтара, в което приключение главни герои се оказват не младоженците, а бащата и майката на булката...

Снимките са осъществени от юни 2021 г. в САЩ.

Кастинг

Режисьор: Гари Алазраки
В ролите: Анди Гарсия, Глория Естефан, Адриа Архона, Диего Бонета, Педро Дамиан, Изабела Мерсед, Клоуи Файнман, Енрике Мърсиано
Сценарист: Мат Лопес
Продуценти: Диди Гарднър, Джереми Клайнър, Пол Перес
Музика: Терънс Бланчард
По книгата на: Едуард Стрийтър
Оператор: Игор Джаду-Лило
Copyright © 2024 Dir.bg.