Стихии

Elemental

- 8.7/10

За филма

В разпространение от: 06.06.2023
Премиера в България: 16.06.2023
Производител: Pixar Animation Studios, Walt Disney
Разпространител: Форум Филм България

Ембър и Уейд живеят в град, в който обитават заедно огнени, водни, земни и въздушни същества. Горещата млада жена и спокойният, доволен от всичко воден младеж ще открият нещо първично за себе си: какво всъщност е общото между тях.

В един невероятен, фантастичен град - Стихиопол, представителите на четирите елемента на природата – огън, вода, земя и въздух – живеят заедно в хармония. Но извън цивилизованото гражданско съжителство, възможно ли е да бъдеш близък с някого, на когото причиняваш физическа болка със самото си същество?

Главните герои са силната и огнена Пламена (Ember) и забавният, но малко мекушав и носещ се по течението Лей (Wade), чието приятелство напълно преобръща представата на Пламена за самата нея и по-важното, поставя под съмнение досегашните й вярвания и убеждения за света, в който живее.

Филмът е вдъхновен от личната история на режисьора Питър Сон и по-специално тази на неговите родители, които емигрират в Съединените щати от Корея през 1970-те години – история на двама влюбени, преследващи мечтите си в колоритния свят на Ню Йорк, където езиците и културите се обединяват.

Кастинг

Режисьор: Питър Сон
Сценарист: Бренда Шей
Продуценти: Пийт Доктър, Денийс Рийм
Музика: Ейтор Перейра
Озвучен от: Лиа Луис, Мамъду Аче
Copyright © 2024 Dir.bg.