Какво общо има тук любовта?

What´s Love Got to Do with It?

Великобритания | 2022г | 108 минути | Комедия , Романтичен | Официален сайт
- 9/10

За филма

В разпространение от: 26.01.2023
Премиера в България: 27.01.2023
Производител: Instinct Productions, StudioCanal, Working Title Films
Разпространител: bTV Studios

Филм за онези магични моменти, в които свободния дух и брачното съжителство се преплитат - прелитайки между Лондон и Лахор, любовта и приятелството, традициите и иконоборството.

Зоуи (Лили Джеймс) е млада кинорежисьорка, пристрастена към приложения за запознанства, а Казим (Шазад Латиф) - лекар. Въпреки че са израснали в съседство, световете им са далечни. Докато тя е възпитана от своята разведена и ексцентрична майка, англичанката Кат (Ема Томпсън), да бъде независима и любознателна, но плъзгането с пръст надясно е довело само до безкраен поток от грешни избори на мъже, то родените в Пакистан родители на Казим не се противят на расовите разделения в британското общество и са спокойни, ако децата им се държат според повелите на мюсюлманската вяра.

За приятеля на Зоуи от детинство и съсед Каз решението е да последва примера на майка си и баща си и да избере уреден от самите тях брак с умна и красива пакистанска девойка. След като вече е видял безпокойството на родителите си при сватбата на сестра му за бял англичанин, Казим приема примера на родителите си. Решението му озадачава Зоуи, но и й дава чудесна тема за документален филм.

Зоуи се впуска да следва всяка стъпка на стария си приятел в пътуването му към семейното уединение, опитвайки се да разбере неизтляващото изкушение на уредените бракове на фона на собствената й склонност към разрушителни обвързвания. Докато Зоуи заснема изпълненото с надежда пътуване на Каз от Лондон до Лахор, където да се ожени за избраната от родителите му непозната, тя започва да се пита дали не може да научи и нещо полезно от този крайно различен подход към намирането на любовта.

Снимките са осъществени от декември 2020 г.

Прожекции на Киномания - София: 25.11.-04.12.2022 г.

Свързани новини

Киномания 2022 от 17 ноември

Кастинг

Режисьор: Шехар Капур
В ролите: Лили Джеймс, Шазад Латиф, Ема Томпсън, Оливър Крис, Ношийн Финикс, Шабана Азми
Сценарист: Джемайма Кан
Продуценти: Ники Кентиш Барнс, Тим Бевън, Ерик Фелнър, Джемайма Кан
Музика: Нитин Соуни
Оператор: Реми Адефаразин
Copyright © 2024 Dir.bg.