Анализирай това

Analyze This

САЩ, Австралия | 1999г | 103 минути | Комедия , Криминален | Официален сайт
- 5.5/10

За филма

В разпространение от: 05.03.1999
Премиера в България: 22.11.1999
Производител: Warner Bros
Разпространител: Александра филмс

Паникьосан гангстер се обръща за помощ към психоаналитик преди важна среща на гангстерските фамилии.

Пол Вити (Робърт де Ниро) е един от най-могъщите нюйоркски гангстери. Той е израсъл в структурата на Мафията, започвайки от дъното и е бил добре обучен за своите бъдещи отговорности от Манета (Джо Ригано) - негов ментор и втори баща. Но когато идва време Пол Вити да поеме своите задължения като лидер на клана, той започва да изпитва сериозни здравословни проблеми. Ами ако останалите мафиотски фамилии научат за тях - как тогава Пол Вити ще успява да движи своя бизнес?

Бен Собъл (Били Кристъл) е разведен психиатър, живеещ в предградията на Ню Йорк заедно с малкия си син Майкъл (Кайл Сабий) и годеницата си Лора (Лиса Кудроу). Той е свестен човек и любящ татко, изтормозен от взаимоотношенията със собствения си баща Айзък (Бил Мейси) - преуспяващ, популярен и надменен психотерапевт от богатите райони на Ню Йорк. Бен желае да бъде напълно различен от своите оеснафяли родители - затова и клиентите му са все от средната класа. Той води съвсем обикновен живот - докато при задръстване не одрасква една кола. Не просто нечия кола, а точно лимузината, шофирана от Желето (Джо Витерели) - бодигардът на Пол Вити. Но когато притесненият Бен Собъл връчва на Джели визитката си, се заражда нещо сериозно.

Довереният Джели се сеща да свърже Бен със своя бос. Вити решава, че именно Бен ще го отърве от паническите му пристъпи. Моментално. Напълно. И то преди наближаващата среща на мафиотските фамилии, на която Вити ще се изправи лице в лице с другите босове и трябва да покаже, че притежава всички качества, за да бъде Дон. Бен иска да се отърве от този ангажимент, заплашващ да унищожи кроткото му съществуване. Но нещо го кара да приеме - това е най-вълнуващият случай в досегашната му практика. Нима ще го пропусне?

Кастинг

Режисьор: Харолд Реймис
В ролите: Били Кристъл, Робърт Де Ниро, Лиса Кудроу, Чаз Палминтери, Тони Бенет, Джо Витерели
Сценаристи: Кенет Лонърган, Харолд Реймис, Питър Толън
Продуценти: Пола Уайнстийн, Джейн Розентал
Музика: Хауърд Шор
Оператор: Стюарт Драйбърг
Copyright © 2024 Dir.bg.