Чалга

Chalga

България | 2023г | Драма | Официален сайт
- 6.8/10

За филма

В разпространение от: 02.03.2023
Премиера в България: 10.03.2023
Производител: Wolfsbane Films / Marian Valev
Разпространител: bTV Studios

Филм за поп културата - социална история, разказана по забавен начин. Историята на 20-годишно момиче от Перник, което мечтае да стане известна певица и нейната психически нестабилна приятелка от Варна.

Барбара (в ролята - Елеонора Иванова): "Живеем в свят, в който качествата на хората се измерват според броя на последователите им в Инстаграм, красотата - в кубици силикон, а достойнството - в банкноти. Свят, в който любовта се среща само в постовете ни в интернет пространството, а сексът и предателството са най-сигурните ни пътища към успеха... Аз ще следвам мечтите си и ако трябва да платя със задника си, ще плащам!
Мечтите били като вчерашните сълзи: вчера ги е имало, днес ги няма. Това, което оставало след тях, обаче, била болката, причинена от всичко, което сме извършили, за да ги сбъднем."

"Филмът е жанров, тийнейджърска приказка. Основният фокус е младото поколение, опитваме се да разказваме на неговия език. Въпросите, които задаваме, са свързани с обществото, в което младите хора живеят - те са незащитени от блясъка около тях, от риалити формати, от инстаграм, фейсбук. Огромна лавина от информация залива младите хора и ние трябва да сме доста селективни, когато им представяме тази информация, ние носим отговорност за това.
Филмът няма нищо общо с чалга музиката. Филмът е за мечтите на младите хора; ние не казваме какви са тези мечти, а се опитваме да разберем как, по какъв начин се формират, каква цена е готов да плати един човек за сбъдването на тези мечти".
Мариан Вълев

Снимките са осъществени през август-ноември 2022 г. изцяло с мобилен телефон.

Кастинг

Режисьор: Мариан Вълев
В ролите: Елеонора Иванова, Цветелина Стоянова, Любомир Нейков, Жана Яковлева, Лора Караджова, Стефан Денолюбов, Диляна Попова, Николай Сотиров, Димитър Рачков, Кръстьо Лафазанов, Виктор Стоянов, Елизабет Методиева, Стефан Мавродиев, Виктор Калев, Милена Маркова, Невена Бозукова, Илиян Бойд, Николай Николаев, Денислав Маринчев
Сценарист: Мариан Вълев
Продуцент: Мариан Вълев
Музика: Румен Бояджиев
Оператор: Димитър Гочев
Copyright © 2024 Dir.bg.