Моята непослушна фея

Meine Chaosfee & ich

Люксембург, Германия | 2022г | 79 минути | Анимация , Детски , Комедия , Приключенски , Семеен | Официален сайт
- 9/10

За филма

В разпространение от: 13.10.2022
Премиера в България: 24.03.2023
Производител: Fabrique d’Images, Ella Film, SERU Animation, Red Post Studio, Telepool
Разпространител: Про Филмс

"My Fairy Troublemaker":

Нахалната фея Виолета се изгубва в света на хората. За да се върне в приказния свят, тя се среща и се съюзява с 12-годишното момиче Макси и открива истинската си съдба.

В света на феите Виолета не се чувства съвсем на място. Тя е непохватна, любопитна, весела и непослушна. Обучава се за фея на зъбките, но всеки път се проваля на изпитите с гръм и трясък. След поредния провал, малката фея не само не се отчайва, а решава да предприеме нещо сериозно, за да промени лошия си късмет и да се докаже. Тя открадва един от вълшебните кристали, които позволяват на феите да идват в света на хората, и се впуска в приключение в този непознат свят.

По този начин попада в стаята на Макси, 12-годишно момиче, което току-що се е преместило от провинцията в града заедно с майка си. Макси също не се чувства на място – липсва й природата, новите й доведени братя я дразнят непрекъснато, майка й няма време за нея.

При пристигането си Виолета чупи своя вълшебен кристал и няма как да се върне у дома. Затова е принудена да наруши най-свещеното правило на феите: да не се показват на хората. След някои перипетии, двете се сприятеляват и Макси решава да помогне с цената на всичко на Виолета да се върне в света на феите. И оттук започва едно приключение, изпълнено с много смях, но и с много опасности. Необичайното приятелство ще покаже и на двете каква е истинската им същност и тяхната съдба!

(дублиран на български език)

Кастинг

Режисьор: Каролин Ориже
Сценарист: Силия Клеменс
Продуценти: Марк Мертенс, Жан-Мари Мюзик, Илона Шулц
Музика: Мартин Лингнау, Ингмар Зюберкрюб
Озвучен на български от: Белослава Йонова, Йоанна Драгнева
Монтаж: Клаудио Ернандес
Copyright © 2024 Dir.bg.