Руби Гилман: Тийн кракен

Ruby Gillman, Teenage Kraken

- 0/10

За филма

В разпространение от: 28.06.2023
Премиера в България: 30.06.2023
Производител: DreamWorks Animation, Universal Pictures
Разпространител: Форум Филм България

Приказно пътешествие, което ни среща с могъщия Кракен – огромен и страховит звяр, страшилище за всеки кораб. Всъщност кракените са величествени създания и благородни пазители, които от поколения бдят в океана и ни предпазват от най-вероломната и опасна морска твар - русалките!

Затрогващата история ни потапя дълбоко и в бурните води на училището и тийнейджърството, като ни запознава с 16-годишната Руби Гилман (озв. от Лана Кондор). Тя открива, че съдбата й, очакваща я дъното на океана, е по-велика от всичко, за което е мечтала.
Сладка и непохватна, Руби е типичният тийнейджър и отчаяно иска да се впише сред връстниците си в гимназията Оушънсайд, но през повечето време се чувства невидима. Помага по математика на момчето, в което е влюбена тайно, но изглежда, той й се възхищава единствено заради нейните фрактали. На всичкото отгоре не може да излиза с готините деца на плажа, защото нейната прекалено властна супермайка (Тони Колет) напълно й е забранила дори да се докосва до водата.

Но когато Руби нарушава това най-важно правило, тя разбира, че е част от легендаренeн кралски род кракени и съдбата й е да наследи трона от нейната баба – Кралицата воин (Джейн Фонда) на Седемте морета.

Кракените са се заклели да защитават океаните от суетните, жадни за власт русалки, които воюват с тях от векове, което изправя Руби пред сериозен проблем. Оказва се, че Челси (Ани Мърфи) – красивото и популярно ново момиче в училище – е именно русaлка! Руби трябва да приеме своята истинска същност и да се научи да използва силите си, за да защити тези, които обича най-много.

(дублиран на български език)

Кастинг

Режисьори: Кърк ДеМико, Фарин Пърл
Сценаристи: Пам Брейди, Кърк ДеМико
Продуцент: Кели Кууни
Музика: Стефани Економу
Озвучен на български от: Елена Траянова, Елена Грозданова, Георги Стоянов, Августина-Калина Петкова, Боян Николов
Озвучен от: Джейн Фонда, Тони Колет, Ани Мърфи, Уил Форт, Сам Ричардсън, Лана Кондор
Copyright © 2024 Dir.bg.