Гол за победа

Next goal wins

САЩ | 2023г | 103 минути | Комедия | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 17.11.2023
Премиера в България: 29.12.2023
Производител: Imaginarium Productions
Разпространител: Форум Филм България

"Гол за победа" ни отвежда на пътешествие в света на националния отбор по футбол на Американска Самоа, който през 2001 г. претърпява опустошителна загуба от Австралия с 31:0 в квалификационен мач, превръщайки я в най-тежкото поражение в историята на Световната купа по футбол.
С наближаването на Световното първенство през 2014 г. отборът е решен да пренапише съдбата си и наема своенравния холандски треньор Томас, изигран от талантливия Майкъл Фасбендър, който здравата го е закъсал и е принуден да приеме предложението.
Заедно те се впускат в забележително приключение, изпълнено с екипна работа, преоткриване и много хумор.

Продуцент на филма е Тайка Уайтити, известен с уникалния си почерк и специфичния си стил. Талантът на Уайтити се утвърждава с блестящата му военна сатира Джоджо Заека.

Този дързък шедьовър не само спечели сърцата на критиците и зрителите, но и му донесе "Оскар" за най-добър адаптиран сценарий, затвърждавайки статута му на светило в киното. В царство, където се сблъскват смях и острота, където хуморът е средство за дълбоки сюжети, работата на Уайтити е свидетелство за трансформиращата сила на разказа и безграничното въображение на един от най-завладяващите таланти в индустрията.
Той обединява сили с Джонатан Кавендиш и Гарет Баш, a изпълнителни продуценти са Анди Серкис, Уил Тенант и Катрин Дийн.

Сред останалите продуценти са Майк Брет и Стив Джеймисън, режисирали документалния филм от 2014 г., по който е създадена продукцията.

Кастинг

Режисьор: Тайка Уайтити
В ролите: Майкъл Фасбендър, Елизабет Мос, Оскар Кайтли, Дейвид Фейн, Беула Коале, Лехи Фалепапаланги, Сему Филипо, Ули Латукефу, Рейчъл Хаус
Сценарист: Тайка Уайтити
Продуценти: Тайка Уайтити, Анди Съркис, Майк Брет
Copyright © 2024 Dir.bg.