Мълчанието е злото

Speak No Evil

- 0/10

За филма

В разпространение от: 13.09.2024
Премиера в България: 13.09.2024
Производител: Universal Pictures, Blumhouse Productions
Разпространител: Форум Филм България

Този септември злото не се вижда, злото не се чува… Мълчанието е злото! Древната сентенция „Ако не виждам злото, не чувам злото и не говоря нищо за него, аз съм защитен от него“ има множество интерпретации и проявления (включително всеизвестната скулптура с трите мъдри маймуни на Хидари Дзингоро), но този септември тя е претворена на екран в най-смразяващата си версия – предвождания от виртуозния Джеймс Макавой психологически трилър Мълчанието е злото.
Създаден по безпощадния едноименен филм на Kристиан и Мадс Тафдръп, Мълчанието е злото ни запознава с живеещото в Лондон американско семейство Лоис и Бен Долтън и 11-годишната им дъщеря Агнес, които по време на ваканция в Тоскана се сприятеляват с чаровна британска двойка Пади и Кира и техния ням син Ант. Когато след известно време британците канят американците да им гостуват в идиличното им провинциално имение, Лоис и Бен приемат възможността да си отдъхнат от притискащите ги ежедневни тревоги. Но това, което започва като мечтана почивка, скоро се превръща в истински кошмар.

Режисьор и сценарист е Джеймс Уоткинс (Eden Lake, Жената в черно, Денят на Бастилията), по едноименния филм на Kристиан и Мадс Тафдръп. Продуценти са Джейсън Блум и Пол Ричи, а в ролите са Джеймс Макавой, Макензи Дейвис, Ашлин Франчози, Скут Макнейри, Аликс Уест Лефлер, Дан Хъф, Крис Хичен и др.

Кастинг

Режисьор: Джеймс Уоткинс
В ролите: Джеймс Макавой, Макензи Дейвис, Ашлин Франчози, Скут Макнейри, Аликс Уест Лефлер, Дан Хъф, Крис Хичен
Сценарист: Джеймс Уоткинс
Продуценти: Джейсън Блум, Пол Ричи
Музика: Danny Bensi
По книгата на: Kристиан и Мадс Тафдръп
Copyright © 2024 Dir.bg.