Матрицата

The Matrix

САЩ, Австралия | 1999г | 136 минути | Екшън , Трилър , Фантастика | Официален сайт
- 9.7/10

За филма

В разпространение от: 31.03.1999
Премиера в България: 03.09.1999
Премиера на DVD: 11.12.2008
Производител: Warner Bros
Разпространител: Прооптики
Разпространител DVD: Прооптики
Награди и номинации: 4 награди Оскар '2000 (монтаж, звук, звуков монтаж и визуални ефекти)
2 награди и 3 номинации на Британската академия 2000 г.
2 награди Сатурн 2000 г. (най-добра фантастика и най-добър режисьор) и 7 номинации от Академията за фантастични, фентъзи и хорър филми
Номинация за Грами 2000 г. (саундтрак)

Филмът-предвестник на новото хилядолетие е изпълнен със загадъчност и зашеметяващи, специално създадени и невиждани досега визуални ефекти.

Съществуват две реалности: едната е нашият ежедневен живот, а другата лежи отвъд него. Едната е познатата ни реалност. Другата е Матрицата.

Сънувал ли си сън, Нео, толкова реален, сякаш е истина? А ако не се събудиш от него, как ще направиш разлика между съня и реалния свят? Нео (Киану Рийвс) отчаяно търси истината за Матрицата - всичко за нея се изговаря шепнешком, всичко изглежда тайнствено и невероятно. Тя е нещото, за което Нео е сигурен, че притежава невъобразим и злокобен контрол над живота му.

Какво е Матрицата? Нео вярва, че Морфей (Лорънс Фишбърн) - човек, за когото е чувал само легенди -може да му даде отговора. Една нощ той среща Тринити (Кери-Ан Мос) - красива непозната, която го въвежда в друг, подземен свят, където той най-после среща Морфей и научава истината за Матрицата.

Никой не може да опише Матрицата. Трябва да я видиш със собствените си очи.

Матрицата, разбира се, има свои защитници - черните Агенти. Водени от безжалостния Агент Смит (Хюго Уийвинг), те притежават ужасяващи методи за намиране и събиране на нужната им информация. Нео, Морфей и Тринити ще трябва да се бият брутално за своя живот, преди да разберат какви точно роли са им отредени в случващото се около тях; да научат своята действителна сила и да осъзнаят каква съдба ги очаква.
- Никой досега не е правил такова нещо.
- Точно затова ще успеем.
Всяка стъпка, всяка секунда, всяка мисъл е от значение, ако искат да се освободят от Матрицата и досегашното си съществуване. Освободи съзнанието си!

Свързани новини

Запомнящите се роли на Киану Рийвс Новаторските техники, каскади и ефекти в "Матрицата" Никой не може да каже какво е Матрицата?! Електронната вселена на "Матрицата" - ново поле за търсене на смисъла в живота Джо Пантолиано, избраният от Джеймз Бъроуз Екшън-"матрицата": Преминаване над границата на човешките възможности "Матрицата": Don`t think you are, know you are... Лорънс Фишбърн - да започнеш кариерата си с Копола Кари-Ан Мос - преливане на талант от телевизията в киното Агент Смит - плътен образ, създаден от Хюго Уийвинг Джоуел Силвър - продуцент със "смъртоносен" усет за "матриците" на успеха в киното Необичайните образи в "матричния" свят са създадени от реални актьори Матрицата не е на братя Уачовски! Фантастичните създания в света на "Матрицата" Нова информация за криминалния екшън със Силвестър Сталоун, “Bullet to the Head” Братя Коен екранизират „Нечисти пари” на Рос Макдоналд И Хюго Уийвинг във филма на Мел Гибсън „Hacksaw Ridge” Клуни ще режисира филм ноар на братя Коен Лили Уачовски с първо появяване пред публика на наградите на GLAAD Фасбендър: Зрителите искат постоянно да бъдат удивлявани Звезда от "Stranger Things" влиза в "Дедпул 2" Римейк на „Матрицата” Морфей - главен герой в новата „Матрица” Сам Клафлин в "Ангелите на Чарли" Киану Рийвс започна бойна подготовка за предстоящите премиери "Тенет" и Жената чудо 1984" с нови дати, промени за още 6 заглавия на Warner Bros. "Дюн" на Вилньов след година, "Батман" на Рийвс за 2022 Warner свали от календара "Reminiscence" на Нолан

Кастинг

Режисьори: Анди Уачовски, Лари Уачовски
В ролите: Глория Фостър, Маркъс Чонг, Джулиън Араханга, Мат Доран, Белинда Макклори, Антъни Паркър, Пол Годърд, Бил Янг, Киану Рийвс, Крис Патисън, Кери-Ан Мос, Хюго Уийвинг, Лорънс Фишбърн, Джо Пантолиано
Сценаристи: Лари Уачовски, Анди Уачовски
Продуцент: Джоуел Силвър
Музика: Дон Дейвис
Оператор: Бил Поуп
Copyright © 2024 Dir.bg.