Поверително и лично

Up Close & Personal

САЩ | 1996г | 124 минути | Драма , Романтичен | Официален сайт
- 8.2/10

За филма

В разпространение от: 01.03.1996
Производител: Touchstone Pictures
Награди и номинации: Номинация за Оскар 1997 (Даян Уорън за музиката на песента "Up Close & Personal" в изпълнение на Селин Дион)
Номинация за Златен глобус 1997 (Даян Уорън)

По книгата Golden Girl: The Story of Jessica Savitch" (1988 г.) на американската журналистка и биограф Алана Наш - за телевизионната водеща и репортерка Джесика Савич (загинала в катастрофа на 36 г.).

Мишел Пфайфър изпълнява ролята на Сали Атуотър - млада жена, желаеща да направи кариера в телевизионното новинарство. За целта изпраща свои касети на много канали, но получава само един отговор. Кариерата й започва бавно и на Сали се налага първо да стане секретарка, след това да представя прогнозата за времето и едва след това се превръща в истинска новинарка.

Целият този процес преминава под ръководството на Уорън Джъстис (Робърт Редфорд).

Филмът проследява истинската история на Джесика Савич - новинарката, който през 70-те години на 20 век става първата жена-водещ. Тя се влюбва в наставника си Уорън, но въпреки чувствата си към него, поема професионалното предизвикателство и се мести във Филаделфия.

Кастинг

Режисьор: Джон Авнет
В ролите: Мишел Пфайфър, Робърт Редфорд, Стокард Чанинг, Джо Мантеня, Кейт Нелигън, Джеймс Ребхорн, Скот Брайс, Диди Пфайфър, Майкъл Ласкин
Продуцент: Джон Авнет
Музика: Томас Нюман
По книгата на: Алана Наш
Оператор: Карл Линденлауб
Copyright © 2024 Dir.bg.