Майкъл

Michael

САЩ | 1996г | 104 минути | Драма , Комедия , Фентъзи | Официален сайт
- 6/10

За филма

В разпространение от: 25.12.1996
Премиера в България: 16.05.1997
Производител: Warner Bros.
Разпространител: Александра филмс

Джон Траволта в ролята на изпратения от небесата ангел Майкъл (иначе казано", Архангел Михаил), преследван от журналистически екип на сензационен вестник.

Когато слуховете за съществуването на Майкъл стигат до в. "The National Mirror", журналистът-неудачник Франк Куинлан (Уилям Хърт) надушва материал за първа страница. Независимо дали слухът е верен или не, той е длъжен да открие този предполагаем ангел и да го доведе в Чикаго навреме за Коледа. Но агресивният му шеф (Боб Хоскинс) не му позволява да го направи сам.

Той изпраща Куинлан заедно със специалистката по ангели Дороти Уинтърс (Анди Макдауъл) и Хюи Дрискол (Робърт Пасторели) . Докато пътуват към Айова всеки от триото си мисли, че цялата тази работа е една голяма измама - докато не се сблъскват лице в лице с Майкъл. Той се държи като плейбой и прави чудеса, когато хората най-малко очакват.

Докато Куинлан и Дороти търсят неопровержимо доказателство, че не трябва да вярват в Майкъл, той си поставя за цел на всяка цена да накара Дороти и Куинлан да повярват един в друг...

Кастинг

Режисьор: Нора Ефрон
В ролите: Анди Макдауъл, Джон Траволта, Тери Гар, Уилям Хърт, Робърт Пасторели, Джийн Стейпълтън, Боб Хоскинс
Сценаристи: Пийт Декстър, Делия Ефрон, Нора Ефрон, Джим Куинлан
Продуценти: Джеймс Джакс, Нора Ефрон, Шон Даниъл
Музика: Ранди Нюман
Оператор: Джон Линдли
Copyright © 2024 Dir.bg.