Daredevil - Дявол на доброто

Daredevil

- 10/10

За филма

В разпространение от: 14.02.2003
Премиера в България: 11.04.2003
Премиера на видео: 03.09.2003
Премиера на DVD: 03.09.2003
Производител: Marvel Enterprises, Regency Enterprises, 20th Century Fox
Разпространител: Александра Филмс
Разпространител DVD: Мей Стар

За Деърдевил справедливостта е сляпа… а виновните ще трябва да си платят!

Той се скита в свят на вечна нощ – но мракът е изпълнен със звуци и миризми, вкусове и материи, които не всеки може да разбере. Той кръстосва небосклона на Ню Йорк с грацията на акробат и в най-мрачните кътчета на града открива престъпниците, за да ги накаже. Деърдевил е безмилостен в раздаването на правосъдие.

Денем е незрящият адвокат Мат Мърдок (Бен Афлек), обществен защитник. Нощем се превръща в сляп отмъстител, чиито безпогрешни сетива го превръщат в смъртоносна сила и му донасят прозвището Дявол на доброто.

Пътищата му се пресичат с Електра (Дженифър Гарнър) – сексапилна и богата, тя владее древното бойно изкуство на японските нинджи, но е белязана от трагичната съдба на героиня от гръцката митология - влюбена е в Мат Мърдок, но желае смъртта на Деърдевил...

Другите основни герои са г-н Кингпин (Майкъл Кларк Дънкан) – светкавично бърз в ръкопашния бой, той си пробива път към върха на подземния свят на Източното крайбрежие и няма да позволи на Деърдевил да му застане на пътя; както и неговиян слуга Булзай (Колин Фарел) – негодник със стил, който ще бъде щастлив, все едно дали ще пререже гърло с асо пика или ще прободе сърце с кламер... или ще преследва Деърдевил.

Кастинг

Режисьор: Марк Стивън Джонсън
В ролите: Колин Фарел, Майкъл Кларк Дънкан, Бен Афлек, Джо Пантолиано, Дейвид Кийт, Джон Фавро, Дженифър Гарнър, Клодин Фарел
Сценарист: Марк Стивън Джонсън
Продуцент: Ави Арад
Музика: Греъм Ревел
Оператор: Ериксън Кор
Copyright © 2024 Dir.bg.