Само един свят не стига

The World Is Not Enough

Великобритания, САЩ | 1999г | 128 минути | Екшън , Трилър | Официален сайт
- 9/10

За филма

В разпространение от: 18.11.1999
Премиера в България: 25.12.1999
Премиера на DVD: 11.03.2013
Производител: Eon Productions, Danjaq, Metro-Goldwyn-Mayer
Разпространител DVD: А Плюс Филмс

19-и филм за Джеймс Бонд. По персонажа на Иън Флеминг.

Ренард (Робърт Карлайл) е терорист, притежаващ най-необичайното и смъртоносно оръжие – куршум, имплантиран в мозъка, което го прави неподвластен на болката. Когато задейства пъкления си план да постави под свой контрол добива на петрол в света, единствената надежда на всички е агент 007.

Мисията на Бонд е изпълнена с опасности, но и с красота – в лицето на знойната наследница на петролни залежи Електра Кинг (Софи Марсо) и на очарователен учен атомен физик д-р Кристмас Джоунс (Денис Ричардс). Бонд се изправя срещу безжалостния враг, който е готов на всичко, за да осъществи опустошителните си намерения.

С помощта на коварен план, в централния щаб на МИ-6 е взривен богатият петролен магнат Робърт Кинг. Дъщеря му Електра, наскоро станала жертва на отвличане, продължава работата на баща си - изграждането на петролопровод в Азербайджан. "M" (Джуди Денч), която лично познава семейството Кинг, възлага на Джеймс Бонд разследването на убийството. Освен това някой извършва саботаж с цел да се попречи на строителството и организира убийството на Електра. Възможно е зад всичко това да стои Ренард. Бонд се опитва да защити Електра и строителството, но скоро става ясно, че атаката срещу петролопровода е само част от по-сложен план на Ренард. Основната му цел е терористичен акт, чрез който да се достигне до промяна на търговията с нефт в световен мащаб...

Кастинг

Режисьор: Майкъл Аптед
В ролите: Пиърс Броснън, Софи Марсо, Робърт Карлайл, Денис Ричардс, Роби Колтрейн, Джуди Денч, Джон Клийс
Сценаристи: Нийл Първис, Робърт Уейд, Брус Фиърстийн
Продуцент: Барбара Броколи
Музика: Дейвид Арнолд
По книгата на: Иън Флеминг
Оператор: Ейдриън Бидъл
Copyright © 2024 Dir.bg.