Космически забивки

Space Jam

- 10/10

За филма

В разпространение от: 15.11.1996
Премиера в България: 21.02.1997
Премиера на видео: 08.04.1997
Производител: Warner Bros., Northern Lights Entertainment, Courtside Seats Productions
Разпространител: Александра Филмс
Награди и номинации: Награда и 3 номинации "Ани" 1997 г.
Награда Грами 1998 г. за песента "I Believe I Can Fly" (Р. Кели)

Бъгс Бъни и другите анимационни звезди са отвлечени от извънземни. Може да ги спаси само баскетболистът Майкъл Джордан...

Бъгс Бъни (с гласа на Били Уест) и неговите приятели - анимационните герои от "Шантавите рисунки" (Looney Tunes) - сгазват лука, когато се опълчват на Грозльовците. Това е банда невзрачни космически същества, които сбъркали, та кацнали на Земята.
Грозльовците, командвани от своя шеф - безмилостния и войнствен Чукундур (озвучен от Дани ДеВито), замислят да похитят и отведат нашите на своята скучна планета и по-точно на връх Идиот в планината Изрод, за да ги използват като главна атракция в провалилия се увеселителен парк, дело на Чукундура.

Бъгс предизвиква дребните и немощни извънземни на решителен баскетболен турнир: ако Looney Tunes победят, ще си останат на Земята - но надделеят ли извънземните, животът на Бъгс и компания няма да струва и пукната пара. Извънземните приемат предизвикателството преди още заекът да узнае за способността им да "попиват" нови умения. Грозльовците "изсмукват" баскетболния талант от най-добрите звезди в NBA - Чарлз Баркли, Патрик Юинг, Мъгси Богс, Лари Джонсън и Шон Брадли. И се превръщат в огромните, силни, безпринципни и ужасно надарени Звездовища!

Когато разбира кои ще са противниците му, Бъгс си дава сметка, че ще му е нужна сериозна помощ. Но какво може да направи?

Оператор - Майкъл Чапман.

Кастинг

Режисьор: Джо Питка
В ролите: Майкъл Джордан, Уейн Найт, Териса Рандъл, Бил Мъри, Ахмад Рашад, Патриша Хийтън, Дан Кастеланета, Алберт Хаге
Сценаристи: Лио Бенвенути, Хършъл Уайнгрод, Стив Ръдник, Тимъти Харис, Хършел Уайнгрод
Продуценти: Даниел Голдбърг, Джо Меджък, Айвън Райтман
Музика: Джеймс Нютън Хауърд
Озвучен от: Били Уест, Дани ДеВито, Дий Брадли Бейкър, Боб Бъргън, Бил Фармър, Джун Форей
Copyright © 2024 Dir.bg.