Войник (1998)

Soldier

САЩ, Великобритания | 1998г | 98 минути | Екшън , Фантастика | Официален сайт
- 9/10

За филма

В разпространение от: 23.10.1998
Премиера в България: 15.01.1999
Производител: Warner Bros.
Разпространител: Александра Филмс

В бъдещето битките се водят от мъже, подбрани още при раждането им, които са лишени от своята индивидуалност, изолирани от обществото и обучавани с една директива, стояща над всичко: убивай или ще бъдеш убит. Малцина от тях оцеляват до зряла възраст.

Тод (Кърт Ръсел) е ветеран от многобройни галактически конфликти и тъй като е живял според Правилата на живота в Американските въоръжени сили още от ранно детство, е един от най-добрите. Покрит с белези от стари рани, възмъжал, заякнал и претръпнал на всичко от многото битки, той е истинско олицетворение на принципа на Дарвин за оцеляването на най-приспособените.

Но славните му дни са вече минало. Научният напредък е дал живот на нов вид воини. Тяхното майсторство в битка няма равно на себе си; издържливостта им е ненадмината; безмилостната им способност да убиват е уникална. Най-добрият от това ново поколение човешки бойни машини е Кейн 607 (Джейсън Скот Лий).

При един правителствен тест за демонстриране на неговото превъзходство, той е противопоставен на Тод и двама войници от неговия отряд. От тримата оцелява само Тод. Тежко ранен в боя и сметнат за мъртъв, той е захвърлен на една отдалечена планета-сметище, населена само от мирна група изгубени и забравени космически пионери...

Кастинг

Режисьор: Пол Андерсън
В ролите: Кърт Ръсел, Джейсън Скот Лий, Джейсън Айзъкс, Кони Нилсен, Шон Пъртуи, Гари Бюси, Джеймс Блек, Марк Де Алесандро, Владимир Орлов, Карстен Норгаард, Елизабет Денехи
Сценарист: Дейвид Уеб Пийпълс
Продуцент: Джери Уайнтрауб
Музика: Джоуел Макнийли
Оператор: Дейвид Татърсол
Copyright © 2024 Dir.bg.