Приложна магия

Practical Magic

- 7/10

За филма

В разпространение от: 16.10.1998
Премиера в България: 05.03.1999
Премиера на видео: 09.09.1999
Производител: Warner Bros. Pictures
Разпространител: Александра филмс

По едноименния роман от 1996 г. на американската писателка Алис Хофман.

Две млади вещици се опитват да превъзмогнат тегнещото над тях проклятие - всеки мъж, който се влюби в някоя от двете, умира.
Сали (Сандра Бълок) и Джилиан (Никол Кидман) винаги са знаели, че са различни. Отгледани от лелите си след смъртта на родителите си, сестрите са отраснали в един странен дом, където общоприетите правила не важат. Те са хранени с шоколадов кейк на закуска, стоели са до късно, четейки магьоснически книги и са усвоявали изкуството на бялата магия, предавано в семейството от поколение на поколение.

Предавайки наследствените умения на жените от рода Оуенс, леля Джет (Даян Уийст) и леля Франсис (Стокард Чанинг) се надяват да дарят на племенничките си силата на приложната магия. Но магьосничеството им има цена - едно проклятие: мъжете, в които се влюбват, са обречени на преждевременна смърт.

Когато Джилиан среща Джими (Горан Вишнич) - един озлобен скитник, това предизвиква поредица от събития, които довеждат полицая Гари (Ейдън Куин) в семейния дом и в сърцето на Сали. Последвалата буря от свръхестествени събития заплашва живота на цялото семейство Оуенс.

Кастинг

Режисьор: Грифин Дън
В ролите: Никол Кидман, Стокард Чанинг, Каприс Бенедетти, Даян Уийст, Ейдън Куин, Сандра Бълок, Горан Вишнич, Евън Рейчъл Ууд
Сценаристи: Акива Голдсман, Адам Брукс, Робин Суикърд
Продуцент: Денис Ди Нови
Музика: Алан Силвестри, Алън Силвестри
По книгата на: Алис Хофман
Оператор: Андрю Дън
Copyright © 2024 Dir.bg.