Аз, роботът

I, Robot

САЩ, Германия | 2004г | 110 минути | 3D , Екшън , Мистъри , Фантастика | Официален сайт
- 1/10

За филма

В разпространение от: 15.07.2004
Премиера в България: 17.09.2004
Премиера на DVD: 12.11.2012
Производител: 20th Century Fox, Mediastream Vierte Film
Разпространител: Александра Филмс
Разпространител DVD: А Плюс Филмс
Награди и номинации: Номинация за Оскар 2005 г. (визуални ефекти)

По идея от фантастичните романи (поредицата от 4 книги за роботи 1954 - 1985 г.) на американския писател и биохимик от руски произход Айзък Азимов.

2035 година, Земята. Роботите са програмирани да живеят в пълна хармония с хората и вече са неизменна част от ежедневието и домакинството на всеки.

Чикаго, САЩ. Брилянтен учен е намерен мъртъв. Разследването се води от детектив Дел Спунър (Уил Смит). С помощта на психолога на роботи д-р Сюзън Калвин (Бриджит Мойнахан), главният заподозрян се очертава като усъвършенстван модел робот. А първият закон на роботиката гласи, че роботите нямат право да вредят на хората....

Но докато детектив Спунър все повече се приближава до истината, заплахите за живота му се увеличават ежечасово. Възможно ли е наистина някой да е нарушил законите на роботиката и да планира отнемане на властта на хората на собствената им планета или заговорът е само в главата на един човек?

Кастинг

Режисьор: Алекс Пройас
В ролите: Чи Макбрайд, Фиона Хоган, Брус Грийнуд, Уил Смит, Бриджит Мойнахан, Джери Уосърман, Джеймс Кромуел, Алън Тудик, Шая ЛаБаф
Сценаристи: Акива Голдсман, Джеф Винтар
Продуценти: Джон Дейвис, Тофър Дау
Музика: Марко Белтрами
По книгата на: Айзък Азимов
Оператор: Саймън Дъган
Copyright © 2024 Dir.bg.