Мъж под прицел

Man on Fire

САЩ, Мексико | 2004г | 140 минути | Драма , Екшън , Криминален , Трилър | Официален сайт
- 7.4/10

За филма

В разпространение от: 23.04.2004
Премиера в България: 08.10.2004
Премиера на видео: 23.02.2005
Премиера на DVD: 23.02.2005
Производител: 20th Century Fox
Разпространител: Александра Филмс
Разпространител DVD: Мейстар

По едноименния роман (1980 г.) на британския писател Ей Джей Кинел (псевдоним на Филип Никълсън).

"Може би най-добрият филм на Тони Скот: твърд, безкомпромисен и жесток като Ада!"
Куентин Тарантино

Вълна от отвличания залива Мексико и подхранва панически чувства сред по-богатите граждани, особено сред родителите. Когато само за шест дни са извършени 24 похищения, мнозина взимат решение да наемат охрана за децата си.

В тази среда се появява Джон Крийзи (Дензъл Уошингтън), уволнен оперативен работник на ЦРУ, сега наемен убиец без цели и стремежи. Приятелят на Крийзи - Рейбърн (Кристофър Уокън) го води в Мексико Сити, за да стане бодигард на 9-годишната Пита Рамос (Дакота Фанинг), дъщеря на индустриалеца Самуел Рамос (Марк Антъни) и неговата съпруга Лиза (Рада Мичъл).

Крийзи няма желание да става бодигард-бавачка, но поради липса на по-добро предложение, приема работата. Той не желае да се сближава с любознателното дете и да отговаря на отегчителните му въпроси за себе си и за работата си, но лека-полека малкото момиче, което интелектуално е твърде развито за възрастта си, му влиза под кожата, защитата му пада и той се привързва към нея.

Но хубавото ново начало в живота му свършва, когато Пита е отвлечена. Независимо че е ранен почти смъртоносно по време на похищението й, Крийзи се превръща в машина за смърт и се зарича да убие всеки замесен в или спечелил от отвличането на детето.

И никой няма да успее да го спре...

Кастинг

Режисьор: Тони Скот
В ролите: Марк Антъни, Рада Мичъл, Дензъл Уошингтън, Джанкарло Джанини, Мики Рурк, Рейчъл Тикотин, Кристофър Уокън, Дакота Фанинг
Сценарист: Брайън Хелгеланд
Продуценти: Лукас Фостър, Тони Скот
Музика: Хари-Грегсън Уилямс
По книгата на: Ей Джей Кинел
Оператор: Пол Камерън
Copyright © 2024 Dir.bg.