Писък

Scream

САЩ | 2022г | 114 минути | 4DX , IMAX , Психо , Трилър , Хорър | Официален сайт
- 5.5/10

За филма

В разпространение от: 12.01.2022
Премиера в България: 14.01.2022
Производител: Spyglass, Radio Silence Productions, Project X Entertainment, Outerbanks Entertainment, Paramount Pictures
Разпространител: Форум Филм България

a.k.a. "Scream 5":

Една от най-емблематичните икони на слашъра – Гоустфейс се завръща на големия екран в изцяло нов "Писък" (след едноименния хорър хит от 1996 г. на Уес Крейвън). 25 години след като поредица от брутални убийства шокира жителите на малкото и спокойно градче Уудсбъро, нов убиец надява емблематичната маска на Гоустфейс и започва да избива група тийнейджъри, възкресявайки тайни от смъртоносното минало на града.

Ветераните от няколко сблъсъка с различни проявления на безмилостния Гоустфейс - Сидни Прескот, Гейл Уедърс и Дюи Райли - се събират отново в опит да разкрият мистерията и да спасят младежите и себе си преди да е станало твърде късно. Този път обаче има нещо различно: правилата на играта за оцеляване са вече други!

Историята на Сидни Прескот е продължена за новото поколение, което за първи път се сблъсква с Гоустфейс. Филмът комбинира ужаси, трилър, мистерия, комедия и не на последно място - постмодерна хорър сатира, запазената марка на франчайза, с множество попкултурни и жанрови препратки, което гарантира неповторимо изживяване за всички в киносалоните. Сценаристът на първите четири филма от поредицата Кевин Уилямсън се завръща като изпълнителен продуцент. В ролите на емблематичните Сидни, Гейл и Дюи се завръщат звездите на поредицата Нев Кембъл, Кортни Кокс и Дейвид Аркет.

Снимките са осъществени през септември-ноември 2020 г.

Кастинг

Режисьори: Мат Бетинели-Олпин, Тайлър Джилет
В ролите: Нев Кембъл, Кортни Кокс, Дейвид Аркет, Марли Шелтън, Мелиса Барера, Джена Ортега, Дилън Минет, Джак Куейд
Сценаристи: Джеймс Вандербилт, Гай Бюсик
Продуценти: Джеймс Вандербилт, Пол Найнстайн, Уилям Шерак
Музика: Брайън Тайлър
Оператор: Брет Юткевич
Copyright © 2024 Dir.bg.