Манджурският кандидат

The Manchurian Candidate

- 10/10

За филма

В разпространение от: 30.07.2004
Премиера в България: 10.12.2004
Премиера на видео: 06.04.2005
Премиера на DVD: 06.04.2005
Производител: Paramount Pictures
Разпространител: Съни филмс
Разпространител DVD: Александра видео

По едноименния роман (1959 г.) на американския писател Ричард Кондън.

Безсънните нощи на майора от американската армия Бенет Марко (Дензъл Уошингтън) се нижат една след друга... а и не би могло да бъде по друг начин. Денем Марко произнася вдъхновяващи речи за военната операция в пустинята на Кувейт и героизма на сержант Реймънд Шоу (Лив Шрайбър), награден с почетен медал за спасяването на отряда на Марко. Нощем, спомените на Марко от пустинята се превръщат в зловещи кошмари. А Марко се пита дали Шоу наистина е този велик герой, за когото всички го мислят.

Когато Шоу се кандидатира в надпреварата за избори за вицепрезидент, насърчаван от амбициозната си майка, сенатор Елианор Прентис Шоу (Мерил Стрийп), Марко е принуден да действа, подтикнат от подозренията си.

Военните власти подлагат на съмнение здравия му разум, а охраната прави Шоу все по-недостижим. Марко е решен на всяка цена да разкрие шокиращата истина, преди Шоу да влезе в Белия дом.

Кастинг

Режисьор: Джонатан Деми
В ролите: Пабло Шрайбър, Сидни Лъмет, Вера Фармига, Джон Войт, Бил Ъруин, Антъни Маки, Джефри Райт, Лив Шрайбър, Мерил Стрийп, Дензъл Уошингтън
Сценаристи: Даниел Пайн, Дийн Джоргарис
Продуцент: Джонатан Деми
Музика: Рейчъл Портман
По книгата на: Ричард Кондън
Оператор: Так Фуджимото
Copyright © 2024 Dir.bg.