Дани кучето

Danny the Dog

Франция, САЩ, Великобритания | 2005г | 102 минути | Драма , Екшън , Криминален , Трилър | Официален сайт
- 6.3/10

За филма

В разпространение от: 02.02.2005
Премиера в България: 02.12.2005
Премиера на DVD: 28.04.2006
Производител: Europa Corp.
Разпространител DVD: Prooptiki

Представете си, че от малък сте отгледан в среда, лишена от всякаква сетивност, че сте хранен и обличан от един човек. Представете си, че никога не сте се срещали с други деца, че никога не сте ходили на училище и че не знаете нищо друго освен това, на което този човек ви е научил.

Представете си, че никога не сте получавали обич и грижовност освен тези, които този човек ви е давал. Представете си, че единственото нещо, което ви носи награда, е да причинявате невъобразима болка на други хора. Представете си всичко това и ще можете да си представите живота на Дани (Джет Ли).

Отделен от майка си в много ранна възраст, Дани не знае нищо за света освен това, което Барт (Боб Хоскинс) му е показал. Той обитава клетка, намираща се под пода на офиса на Барт – човекът, който го е обучил да бъде машина за убиване. Човекът, който го притежава.

Дани е смъртоносното оръжие на Барт. Човек, обучен като куче. Обучен да се подчинява на господаря си без да задава въпроси, независимо колко брутална може да е заповедта.

До деня, в който Барт попада в засада на отмъстителен длъжник и е застрелян... Дани остава сам.

Кастинг

Режисьори: Луи Льотерие, Луи Летерие
В ролите: Боб Хоскинс, Морган Фрийман, Джет Ли, Винсен Реган, Дилан Браун
Сценарист: Люк Бесон
Продуценти: Люк Бесон, Джет Ли
Музика: Нийл Давидж, Massive Attack
Оператор: Пиер Морел
Copyright © 2024 Dir.bg.