Смъртоносно оръжие

Lethal Weapon

САЩ | 1987г | 110 минути | Екшън , Криминален , Трилър | Официален сайт
- 6/10

За филма

В разпространение от: 06.03.1987
Производител: Silver Pictures, Warner Bros.
Награди и номинации: Награда Оскар'87 за звук


Мартин Ригс (Мел Гибсън) не е обикновено ченге. Той е Лудият Макс – човек, чиято способност да убива и безграничното му безразсъдство го превръщат в "смъртоносно оръжие" за всеки, срещу когото или с когото работи.

Роджър Мърто (Дани Главър) е небрежен детектив от отдел “Убийства”, с чудесно семейство, голяма къща и пенсия, която не иска да загуби. Представете си в какъв шок изпада Мърто, когато научава, че новият му партньор е човек, който няма какво да губи, а именно Мартин Ригс – разярен мъжага с див поглед...

Завладяваща история за двама ветерани от Виетнам, станали ченгета, които имат само едно общо нещо – и двамата мразят да работят с партньори. Но тяхното партньорство се превръща в ключ към оцеляването, когато рутинно разследване на убийство ненадейно ги въвлича в страховита война с международната наркомафия.

Режисьорът Ричард Донър провежда тази война на две скорости – бърза и още по-бърза. Знойните дни и нощи се редуват с шеметен екшън до експлодиращата кулминация в битката между Ригс и отмъстителния Ангел на смъртта (Гари Бюси) - наелектризиращи сцени, представящи три стила в бойните изкуства и отнели четири нощи за заснемането им.

Ожесточен и зашеметяващ, "Смъртоносно оръжие" подпалва всичко наоколо в едно забавление, което не бива да пропускате.

Кастинг

Режисьор: Ричард Донър
В ролите: Гари Бюси, Дани Главър, Мел Гибсън, Мичъл Раян, Том Аткинс, Дарлийн Лав
Сценарист: Шейн Блек
Продуценти: Ричард Донър, Джоел Силвър, Стивън Голдблат
Музика: Ерик Клептън, Майкъл Кеймън
Оператор: Стивън Голдблат
Copyright © 2024 Dir.bg.