Златната младеж

Bright Young Things

Великобритания | 2003г | 106 минути | Военен , Драма , Комедия | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 03.10.2003
Производител: Revolution Films
Разпространител: Киномания 2006

По романа "Vile Bodies" (1930 г.) на английския писател и журналист Ивлин Уо (Evelyn Waugh), превеждан на български като "Унизени тела", "Изнурените наши тела" и др.

Адаптирайки романа, сценаристът и режисьор Стивън Фрай пренася на екран лондонското висше общество от 30-те години в целия му блясък. В центъра на тази колекция "златна" младеж е Адам (Стивън Мур) - начеващ писател, надяващ се на положение в обществото, достатъчно добро за да се ожени за Нина (Емили Мортимър) - най-популярното момиче в момента.

Да се задържиш в свят на екстравагантни партита и "възможности", които само богатите безделници могат да си позволят, не е никак малко предизвикателство.

Младите актьори са забележителни, а сексуалните намеци бълбукат като шампанско. Фрай може и да ни съблазнява в началото, но намеренията му са ясни. Приликата с днешния ден е очевидна.

Докато Англия от 30-те години пропада към Втората световна война, пристрастяването към наркотиците взима своите жертви, а британските хомосексуални свободи имат обратен ефект, филмът проницателно успява да изрази загубата на невинността.

"Златната младеж" може и да е секси, забавен пастиш на отминалото добро време, но основните му теми звучат все така актуално.

Кастинг

Режисьор: Стивън Фрай
В ролите: Майкъл Шийн, Дейвид Тенант, Джим Картър, Дан Акройд, Ейдриън Скарбъръ, Стокард Чанинг, Джеймс Макавой, Стивън Мур, Джулия Маккензи, Емили Мортимър, Джим Бродбент
Сценарист: Стивън Фрай
Продуценти: Миранда Дейвис, Джина Картър
Музика: Ан Дъдли
По книгата на: Ивлин Уо
Оператор: Хенри Бреъм
Copyright © 2024 Dir.bg.