Гуча!

Guca!

Сърбия, България, Австрия, Германия | 2006г | 94 минути | Драма , Комедия , Музикален | Официален сайт
- 10/10

За филма

В разпространение от: 14.11.2006
Премиера в България: 16.03.2007
Производител: Pallas Film, Film Deluxe, Dakar Film, Арт Фест, БНТ
Разпространител: Арт Фест

"Gucha: Distant Trumpet":

Жулияна (Александра Манасиевич), бяло момиче, се влюбва в смуглия Ромео (Марко Маркович) – виртуозен тромпетист от цигански оркестър. Баща й Сачмо (Младен Нелевич), лидер на съперническия бенд от бели музиканти, никак не се радва на цвета на кожата на Ромео.

На предстоящия Фестивал на тромпетистите Ромео ще трябва да докаже на Сачмо, че талантът му го прави подходящия човек за неговата дъщеря. Сачмо е склонен да превъзмогне предразсъдъците си и да даде дъщеря си на младия ром само ако той докаже, че е по-добър от него.

Нещата се усложняват, когато Роки (Светислав Пешич) – полубратът на Ромео - подкупва членовете на оркестъра да се застъпят за него пред баща му и той, а не Ромео, да свири като водещ тромпетист на състезанието.

След безсънна нощ Сандокан взема решение в полза на Роки. Затова Ромео предприема единствената възможна стъпка, за да постигне целта си – той физически възпрепятства Роки да свири в деня на финала.

Сачмо е очарован от музикалната дарба на Ромео, тромпетът му звучи божествено: това е вопълът на Ромеовата душа по забранената любов.

Междувременно Жулияна, на която е посветена музиката, се мъчи да се измъкне от спалнята си, където е заключена, за да стигне навреме на Фестивала на тромпетистите и да чуе музикалния триумф на любимия си Ромео...

Кастинг

Режисьор: Душан Милич
В ролите: Александра Манасиевич, Марко Маркович, Младен Нелевич, Светислав Пешич
Сценарист: Душан Милич
Продуценти: Карл Баумгартнер, Танасис Каратанос, Стефан Китанов, Емир Кустурица
Музика: Деян Пейович
Оператор: Петър Попович
Copyright © 2024 Dir.bg.